Filippiiniläisnyrkkeilijä aiheutti kohun vertaamalla homoja eläimiin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 20
Manny Pacquiao (kuvakaappaus Facebookissa julkaistusta videosta)

Politiikkaan siirtynyt entinen filippiiniläisnyrkkeilijä Manny Pacquiao nimitti homoja "eläimiä pahemmiksi" television vaaliohjelmassa, sai aikaan kohun ja lopulta pahoitteli sanomisiaan.

- Kyse on maalaisjärjestä. Oletteko nähneet eläimiä uros uroksen kanssa tai naaras naaraan kanssa?

- Eläimet ovat parempia. Ne tietävät, kuinka erottaa uros ja naaras. Jos hyväksymme miehen miehen kanssa ja naisen naisen kanssa, niin ihminen on pahempi kuin eläimet.

Syntyneen kiivaan keskustelun jälkeen maan senaattiin pyrkivä entinen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari pahoitteli sanomisiaan Facebook-sivullaan.

Instagramissa hän kirjoitti "vain kertovansa totuuden siitä, mitä Raamattu kertoo". Lopulta Pacquiao pyysi anteeksi loukkaustaan ja kirjoitti vastustavansa edelleen homoavioliittoja, mutta ei tuomitse seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kansanedustajana vaimonsa kotiprovinssia parlamentin alahuoneessa edustava, kotimaassaan suosittu 37-vuotias Pacquiao määrittelee itsensä nykyisin konservatiiviseksi kristityksi poiitikoksi. Aikanaan hänet on tunnettu ahkerana naistenmiehenä ja bilettäjänä.

Hlbti-aktivisti Danton Remoto sanoi, että Pacquiao pyrkii merkittävään virkaan, ja hänen pitäisi olla kaikkien senaattori - ei pelkästään entisille nyrkkeilijöille ja heteroille. Monet hlbti-aktivistit ovat kehottaneet boikotoimaan Pacquiao vaaleissa.

Filippiineillä vanhoilliset asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ovat yleistä. Homoseksuaaliset suhteet eivät ole kiellettyjä maassa, mutta esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta. Suuri osa väestöstä on katolilaisia. Pääkaupunki Manilassa on kuitenkin vilkas homoelämä.

Tunnetuista nyrkkeilijöistä myös brittiläinen Tyson Fury on esittänyt homokielteisiä kommentteja.

BBC: Philippine boxer Manny Pacquiao apologises for gay slur
PinkNews: Boxing champ apologises for ´gay couples are worse than animals´ slur
PinkNews: Boxing champion describes same-sex couples as ´worse than animals´
Manny Pacquiao Facebookissa

20 kommenttia

Siinä stä on taas tymän uskonnon(kristin-) aiheuttamaa tyhmyyttä.

Ihmiseläinten lisäksi muussakin luonnossa on kyllä Philippiineilläkin urosten keskistä seksuaalisuutta ja naaraitten keskistä seksuaalisuutta.

Mutta ihmiseläinten lisäksi muu luonto on onnekseen välttynyt täysin uskonnoilta ja uskovaisilta ;D

"hän kirjoitti "vain kertovansa totuuden siitä, mitä Raamattu kertoo""

Niinpä. raamattu on tyhmä kuin ... raamattu, mykkäkakka-jumalineen, joka antaa uskovaistensa paasata läpiä päihinsä ;D
human: "Siinä sitä on taas tymän uskonnon(kristin-) aiheuttamaa tyhmyyttä."

Tämä saitti on itse kuin uskonnollinen yhteisö. Tänne listataan negatiivisia uutisia homoista, kuin rakennuspuiksi, homojen sisäistä hegemoniaa kohottamaan. Se on sitä samaa "me ja nuo" liturgiaa päivästä toiseen.

"Tunnetuista nyrkkeilijöistä myös brittiläinen Tyson Fury on esittänyt homokielteisiä kommentteja."

Entä sitten? Tämän saitin vaki-kirjoittajista lähes kaikki on esittänyt täällä myös heterokielteisiä kommentteja. Miksi niistä ei synny polemiikkia?