OYY vaatii KELAa selkeästi määrittelemään milloin samassa taloudessa asuvat ovat avoliitossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Oulussa ilmestyvä sanomalehti Kaleva kirjoittaa Oulun ylioppilaskunnan (OYY:n) Kansaneläkelaitokselle esittämästä selvityspyynnöstä, jossa vaaditaan selkeitä julkisia kriteereitä yhteistaloudessa asuvien perhesuhteiden määrittelystä. Närää on herättänyt se, että vuokran hintojen nousun myötä ns. kimppa-asuminen on lisääntynyt ja asumislisää myöntäessään Kela katsoo samassa asunnossa kahdestaan asuvan miehen ja naisen puolisoiksi, jos nämä eivät toisin todista.

OYY:n mielestä päätös suhteen laadusta kuuluu miehelle ja naiselle itselleen. OYY kummeksuu erityisesti tapausta, jossa Kela on todennut kimpassa asuvan miehen ja naisen elävän avioliitonomaisissa olosuhteissa, vaikka toinen heistä on parisuhteessa kolmannen osapuolen kanssa, ja tämä kolmas osapuoli on asian myös kirjallisesti todistanut.

OYY huomauttaa, että jokaista suomenkansalaista on kohdeltava tasavertaisesti riippumatta iästä, elämänkatsomuksesta, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Suomen perustuslain mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen tai muun henkilöön liittyvän syyn seurauksena. Nykyisen menettely avoliittoon määräämisen suhteen asettaa OYY:n mukaan eriarvoiseen asemaan hetero- ja homoseksuaalit. OYY vaatii KELAa kohtelemaan ihmisiä Suomen perustuslain mukaan tasa-arvoisesti heidän seksuaalisesta suuntaumisestaan huolimatta.

- www.oyy.fi
- www.kaleva.fi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!