Egyptiläiskylpylän "homoirstailun" paljastaja joutuu itse vankilaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Ramseksen patsas Rautatieaseman aukiolla Kairossa (kuva: Vaeltaja2006)

Joulukuussa 2014 kairolaiskylpylää koskevan paljastusjutun tehnyt tv-kasvo Mona al-Iraqi on saanut puolen vuoden mittauisen vankeustuomion herjauksesta. Hänet tuomittiin kylpylävieraina olleisiin kohdistuneesta herjauksesta.

AFP:n välittämästä uutisesta kertoo Suomessa ensin Yle.

Mona al-Iraqi sanoi kertoneensa paikasta poliisille ja paljastaneensa "perverssien helvetin keskellä Kairoa", ja hänen tv-ryhmänsä videoi pidätykset. Paljastus johti kymmenien miesten pidätykseen kylpylässä. Myös paikan omistaja ja työntekijät pidätettiin. Kaikki pidätetyt 26 miestä vapautettiin lopulta noin kuukautta myöhemmin tuomarin todettua miehet syyttömiksi.

Osa pidätetyistä haastoi kohupaljastuksen tehneen tv-kasvon oikeuteen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia suhteita ei ole sinänsä kielletty Egyptin lainsäädännössä, mutta maan lainsäädäntö mahdollistaa rangaistukset monien muiden moraalisäännösten perusteella. Käytännössä viranomaiset pyrkivät hajottamaan homoyhteisön. Viranomaiset järjestävät esimerkiksi ratsioita tilaisuuksiin, joissa homojen arvellaan kokoontuvan.

Yle: Kohu-uutisen ´homoirstailusta´ tehnyt toimittaja saikin itse tuomion
Egypti: kylpylässä ´irstailusta´ pidätetyt vapaiksi
Joukkopidätys kairolaisessa hamam-saunassa

1 kommenttia

Tästä tv-journalisti Mona Iraqistahan on tämmöistäkin uutista, eli Usa:n korkeimman oikeuden avioliitto-yhdenvertaisuus -päätöksen jälkeen hän twiittasi tukevansa sitä.
Ja sai Egyptin koptikirkon vihat päälleen ja koptikirkko julisti että homot pitää parantaa ja että kristinusko vapauttaa homot "homoudesta".
Egyptin islamilainen uskonjohto ei ottanut kantaa.

http://thecairopost.youm7.com/news/157544/inside_egypt/mona-iraqi-supports-gay-marriage-egyptian-bishop-condemns

Kommenttia muokattu: 27.11.2015 klo 01:40