ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Joukkopidätys kairolaisessa hamam-saunassa

vaeltaja2006 • 09.12.2014 14:51 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Rautatieaseman aukio on myös kansainvälisissä oppaissa kohtauspaikkana. Aukiota vartioi Ramses.
Kairolaisessa saunassa pidätettiin sunnuntai-iltana klo 22 paikkeilla noin 40 miestä epäiltyinä homoseksuaalisuudesta. Tv-ryhmä oli kiinnittänyt poliisin huomion kylpylän toimintaan ja videoi pidätykset. Kyseessä oli päärautatieaseman lähellä ollut turkilainen kylpylä eli hamam.

Kylpylän ”paljasti” poliisille tv-journalisti Mona Iraqi. Hän kertoi tapahtumista valokuvin facebookissa, ja hän kehui saaneensa poliisit liikkeelle. Hän puhui ”perverssien helvetistä keskellä Kairoa”. Tänään keskiviikkona on luvassa juttua pidätyksistä uutiskanava Al-Qahira wal Nasilla. Journalisti oli aikeissa jo viime viikolla raportoida saunasta, mutta jätti poliisille aikaa sulkea paikka. Kameraryhmä oli käynyt saunassa sunnuntaina ennen poliisin tuloa. Todennäköisesti paikalla kävi etukäteen myös poliisin ilmiantajia.

Moraalipoliisi nappasi saunassa monia miehiä ryhmäseksiä harrastamassa. Tv-ohjelmassa on luvassa lisää paljastuksia. Saunaa syytetään aidsin levittämisestä. Paikan omistaja ja työntekijät pidätettiin samalla kertaa.

Hamam on mainittu monissa kansainvälisissä gay-matkaoppaissa. Jossain oppaissa mainitaan, että poliisi kävi paikassa silloin tällöin hakemassa suojelurahat. Tv-toimittajan mukaan saunassa kävi eri ikäisiä ja kansallisuudeltaan eri maista olevia kylpylävieraita.

Egypti8n uuden hallituksen aikana homojen pidätykset ovat lisääntyneet. Amnestyn mukaan vuoden aikana on ainakin 80 miestä pidätetty. Joulukuun alussa sisäministeriö kertoi, että oli hajotettu prostituutiorinki, jossa oli homoja ja transihmisiä. Egyptissä oli rauhallinen aika vuodesta 2004 arabikevääseen saakka. Sinä aikana ei juuri kuulut homopidätyksistä, mutta nyt tilanne on selkeästi muuttunut pahempaan suuntaan.

Nettioppaan tekstejä
Pidätyskuvaa facebookista

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Britanniassa tämäntyyppiset pidätykset loppuivat vasta 2003. Saksassa kaiketi jo 70-luvulla, vai? Ontariossa oli joukkopidätyksiä kai vielä 90-luvun alussa.
  jnsto • 09.12.2014 21:33
Ihmisten vainoamiset vastuullisen seksuaalisuuden vuoksi ovat tietenkin tuomittavia.

Mutta sitten toisaalta itse olen kyllä monien muiden kanssa myös sitä mieltä, että sekstailu-puuhasteluiden harrastaminen yleisissä saunoissa ja uimahalleissa yms. on todella typerää ja edesvastuutonta käytöstä, josta kiinni jäävät saavat syyttää vain itseään.

Yleisissä paikoissa voi kohtuudella odottaa huomaavaisuutta muitakin ihmisiä kohtaan ja erityisesti paikoissa, joissa käy myös lapsia.
(uutiseenkin liitetyssä facebook-kuvassa taitaa alavasemmalla olla joku alaikäinen poika). Pederastia ja pedofilia ovat sairaita ja todella vastuuttomia touhuja.

Toki saunat ja uimahallit eivät olekaan niinkään homojen kohtauspaikkoja, vaan niitä kansoittavat perinteisesti kaksoiselämää viettävät biseksuaalit.

Asiaan liittyy myös tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, sillä eivät hoterotkaan liiemmin sekstaile yleisissä saunoissa ja uimahalleissa - emme voi vaatia erivapauksia ja sortaa muita, kun yhdevertaisuus ja tasa-arvo ovat kuitenkin asioita, joita haluamme ja tarvitsemme. Yhdenvertaisuus on yhdenvertaisia vapauksia ja myös yhdenvertaisia vastuita.

Kommenttia muokattu: 09.12.2014 klo 22:04
  human • 09.12.2014 21:59
Human entä jos se on propagandaa että siellä olisi ollut alaikäisiä?

Se on helppo tapa saada länsi olemaan välittämättä.
  puppeliassi • 10.12.2014 00:54
Itse en siis sano, että julkisella paikalla pitäisi voida irstailla miten huvittaa mutta Egyptissä pidätetään kyllä ihan yksityisestäkin homoiluista, joka ei edes välttämättä ole seksuaalista. Tästä esimerkkinä taannoiset ikävästi päättyneet homohäät.

Eiköhän melkein jokainen homo Egyptissä ja muissa arabimaissa elä ns. kaksoiselämää, sillä julkihomoja ei koko puolimiljardipäisessä arabimaailmassa ole kuin nimeksi. Siksi on mielestäni erikoista, että tämä leimataan biseksuaalien touhuksi, sillä samaten kuin Suomessa takavuosina on monella egyptiläishomollakin vaimo.

Myöskin asian puolustelu pedofiilikorttia vetämällä on aika erikosta, sillä et millään lailla pysty todistamaan henkilön ikää takaraivoa katsomalla. Uutisessa nimenomaan mainitaan 40 pidätettyä MIESTÄ, eli ei ole mitään syytä epäillä tällaista.

Kommenttia muokattu: 11.12.2014 klo 00:15
  iiz • 11.12.2014 00:14
yle.fi

"Egyptissä tuomioistuin on vapauttanut viime kuussa kylpyläratsiassa "irstailusta" pidätetyt 26 miestä. Tuomari totesi kaikkien syytettyjen olevan syyttömiä."
  JAMPPA • 12.01.2015 20:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy