Vinokino -elokuvafestivaali käynnistyy Helsingissä perjantaina

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Vinokino Helsingissä 6.-8.11.2015. Esityspaikat ovat Andorra & Dubrovnik, Eerikinkatu 11. Tapahtuman järjestää

Suomen ainoa vain sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino käynnistyy Helsingissä perjantaina 6. marraskuuta. Elokuvafestivaali jatkuu 8.11. asti. Esityspaikat ovat perinteisesti Andorra & Dubrovnik, Eerikinkatu 11. Lauantai-iltana ohjelmassa on myös festariklubi.

Tänä vuonna Vinokino tekee yhteistyötä Kallion kirjaston kanssa ja näyttää Gayby Baby –dokumentin Kallion kirjaston kupolisalissa la 7.11. klo 16.00. Näytös on ilmainen.

- Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeus on tällä hetkellä kuuma peruna Australiassa ja ohjaaja Maya Newell, itsekin sateenkaariperheen lapsi, halusi nostaa esiin poliittisesta keskustelusta usein unohdetun lasten näkökulman. Gayby Babyn tähdet – Gus, Ebony, Matt ja Graham – elävät normaalia esiteini-ikäisten elämää samaa sukupuolta olevien vanhempiensa kanssa.

Vinokino esittelee vuoden 2015 elokuvat:

- Out in the Night on dokumentti, jonka toivoisi olevan fiktiota. Se on kuvaus maailmasta, jossa rotu, luokka, sukupuoli ja seksuaalisuus määrittävät ihmisen yhteiskunnallisen aseman, ja jossa oikeus ei ole sokea, vaan ennakkoluuloinen. Onneksi ihmisoikeusaktivistien avulla tarina saa toisenlaisen lopun.

Out in the Night (kuva: Vinokino)

- Dokumenttien lisäksi mukana on erilaisia fiktioita. Hillittömän hauska Dyke Hard, Land of Storms, Appropriate Behavior, You’re Killing Me ja iki-ihanan Saga Beckerin tähdittämä Nånting måste gå sönder. Tämän kaiken lisäksi ohjelmistoa täydentävät kolme lyhytelokuvakoostetta ja Oulun musiikkivideoelokuvafestivaalien kanssa toteutettu kooste.

Vinokinon 2015 suojelija on tanssija, koreografi Tiina Lindfors. Festivaalin järjestää Turun seudun Seta ry. Vinokino järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991, ja sen ohjelmistossa on elokuvia, joita ei ole mahdollisuus valtavirrassa nähdä.

Vinokino-elokuvia on nähtävissä myös Oulussa 11.–13. joulukuuta. Turussa tapahtumaa vietettiin lokakuussa.

Festariklubi

Vinokinon festariklubi järjestetään lauantaina 7.11.2015 Bar Dubrovnikissa kello 22-03 yhteistyössä queerfeministisen Peijakas! klubin kanssa. Klubilla esiintyy Draama-Helmi ja DJ:nä soittaa DJ Virginia Werewoolf ja Peijakas!

Vinokino-elokuvafestivaali tulee taas - mukana elokuvaesittelyt
www.vinokino.fi
Vinokino Facebookissa
Tiina Lindfors on vuoden 2015 Vinokino-elokuvafestivaalin suojelija

6 kommenttia

Valitettavasti tuo Vinokinon ohjelmatarjonta vinoutunut aika lailla vain transu/lesbo/bisse-moveihin, eli Miehisen Gay-elämän elokuvien osuus syrjivän pieni.

Kommenttia muokattu: 03.11.2015 klo 20:59
Mitäpäs se sellainen "Miehinen Gay-elämä" oikeen on? Se mitä tässä "Miehisessä Gay-taloudessa" tapahtuu, on kyllä sen verran tylsää, ettei siitä oikein olisi ohjelmatarjonnaksi.

Homot ovat jo niin arkipäiväistyneitä ja loppuun kaluttuja, ettei aiheesta taida riittää enää elokuvan kantavaksi teemaksi... :)