Vinokino -elokuvafestivaali käynnistyy Helsingissä perjantaina (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • human
  • 3.11.2015 20:58
Valitettavasti tuo Vinokinon ohjelmatarjonta vinoutunut aika lailla vain transu/lesbo/bisse-moveihin, eli Miehisen Gay-elämän elokuvien osuus syrjivän pieni.

Kommenttia muokattu: 03.11.2015 klo 20:59
Mitäpäs se sellainen "Miehinen Gay-elämä" oikeen on? Se mitä tässä "Miehisessä Gay-taloudessa" tapahtuu, on kyllä sen verran tylsää, ettei siitä oikein olisi ohjelmatarjonnaksi.

Homot ovat jo niin arkipäiväistyneitä ja loppuun kaluttuja, ettei aiheesta taida riittää enää elokuvan kantavaksi teemaksi... :)
  • 3 / 6
  • Rubix
  • 3.11.2015 23:39
Kyllähän elämässä aina kontrasteja riittää - ja sitten on näitä kasvukertomuksia itse kullakin. Sävyjä siis on ja särmää.
Ehkäpä homomiehet eivät olekkaan niin miehekkäitä kuin Human kuvittelee? Humanin peräänkuuluttamaa Miehistä Gayelämää voi nähdä ihan toisenlaisissa elokuvissa, tosin niissä flikoissa suurimmat tähdet taitavat olla bissejä.

Humanilla on niin paljon hyviä ideoita linkkeineen mitä voisi toteuttaa, niin miksi hän edi itse tee jotain asian eteen? Vai tykkäätkö vain nurista syrjinnästä? Hassu ajatus sinänsä, että normihomo tuntee itsensä syrjityksi homofestareilla, miestebileissäkin on vaan transuja!
En ole aivan täysin päässyt kartalle siitä, millaista "miehekkyyttä" edes peräänkuulutetaan. Kysehän kuitenkin on väistämättä jo(i)stain steretyyp(e)istä. Kuten ihmisen lokeroinnissa yleensäkin.

Kuuluuko tällaisen "Miehistä Gay-elämää" edustavan tunnusmerkistöön esimerkiksi puheäänen tietynlainen sointi alarekisterissä, tietynlaiset eleet muiden kanssa vuorovaikutuksessa ollessa - vai mikä?
Homomaskuliinisuuden lokeroinnista: Antti Holma oli "liian homo" Tom of Finland-leffaan.