ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Vinokino-elokuvafestivaali tulee taas

Sami Mollgren • 02.10.2015 07:50 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Vinokino-elokuvafestivaalin järjestää Turun seudun Seta ry.
24. kertaa järjestettävän hlbti-teemaan keskittyvän Vinokino-elokuvafestivaalin päätapahtumat ovat aiempien vuosien tapaan Turussa 23.–25. lokakuuta ja Helsingissä 6.–8. marraskuuta. Vinokino-elokuvia on nähtävissä myös Oulussa 11.–13. joulukuuta.

Festivaalin järjestää Turun seudun Seta ry.

Suomen ainoa seksuaali-ja sukupuolivähemmistöjä käsitteleviin elokuviin ja dokumentteihin keskittyvä elokuvafestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991, ja sen ohjelmistossa on elokuvia, joita ei ole mahdollisuus valtavirrassa nähdä.


Syksyn 2015 Vinokino-elokuvat: (esittelytekstit: Vinokino)

Nånting måste gå sönder on kahden nuoren rakkaustarina, androgyynisen Sebastianin ja itsensä heteroseksuaaliksi kokevan Andreaksen. Yhdessä he pakenevat siistiä, ruotsalaista Ikea-yhteiskuntaa intohimoiseen rakkauteen, ainakin hetkeksi. Saga Becker palkittiin Ruotsissa Guldbaggen-naispääosapalkinnolla 2015. Erityisen merkittäväksi asian tekee se, että Saga Becker on ensimmäinen ruotsalainen transsukupuolinen palkinnon voittanut näyttelijä.


Queerpiirejä ihastuttanut feikkitraileri Dyke Hard on vihdoin tehty koko illan elokuvaksi. Vinokino ylpeänä esittää sen ensimmäisenä Suomessa. Arvaamattomat juonenkäänteet ja tekijöiden selvä rakkaus b-elokuviin tekevät kokonaisuudesta erittäin nautittavan. Ruotsalaisen Bitte Anderssonin kreisi musikaalikomedia Dyke Hard on vuoden piristävin elokuvatapaus!


Desiree Akhavanin Appropriate Behavior on syvällisen kevyt elokuva Brooklynissa asuvan nuoren naisen urbaanista elämästä. Ohjaaja, käsikirjoittaja Desiree Akhavan näyttelee itse päähenkilö Shiriniä, jonka osa täydellisen persialaisen perheen tyttärenä ei ole helppo. Shirin tasapainottelee erilaisten vaatimusten edessä; perhe ei tiedä hänen biseksuaalisuudestaan ja hänen ex-tyttöystävänsä ei voi ymmärtää miksi Shirin ei kerro asiasta.

Vinokino tuo Suomen ensi-iltaan Maya Newellin ohjaaman hienon dokumentin Gayby Baby (2015). Dokumentissa seurataan neljän lapsen elämää –Gusin, Ebonyn, Mattin ja Grahamin– joiden kaikkien vanhemmat sattuvat olemaan homoseksuaaleja. Ohjaaja Maya Newell on itse sateenkaariperheen lapsi, joka halusi tuoda poliittiseen keskusteluun uuden tärkeän näkökulman, lasten näkökulman.


Dokumentti Children 404 kertoo yksinkertaisesti ja vahvasti internet-ryhmästä, joka tarjoaa apua marginalisoidulle LGBT-nuorisolle. Elokuva kuvaa Venäjän synkkää ihmisoikeustilannetta nuorten kokeman syrjinnän kautta.

To be Takei, Queens and Cowboys, Hole-bändin rumpalista Patty Schemelistä kertova dokumentti Hit So Hard, S & M Sally, Land of Storms, Out in the Night, Tru Love ja hillitön splatterkomedia You’re Killing Me, kuuluvat myös ohjelmistoomme.

Pitkien elokuvien lisäksi mukana on kolme lyhytelokuvakoostetta.


Myös jokasyksyiset Helsingissä järjestettävä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali ja Espoossa järjestettävä Espoo Cine ovat esittäneet hlbti-teemaisia elokuvia.

Dyke Hard
Nånting måste gå sönder
Gayby Baby

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Heh, siis pääasiassa lesbo/trans-leffafestarihan tuostakin ohjelmistoltaan tuli, kuten muutkin "lgbt-teemaiset" leffaesitykset ovat olleet.

Dyke Hard, Appropriate Behavior, S & M Sally, Out in the Night ja Tru Love lesbo-leffoja.

Hit So Hard transua.

Nånting måste gå sönder ja Out in the Night -tragedia, jossa lopussa toinen mies murhaa toisen puukolla seksin ohessa, eivät ainakaan gay-leffoja ole myöskään.

Star Trek -miehestä kertova To be Takei onneksi sentään ja sitten tuo bi/trans/gay-lehmipojista kertova www.youtube.com
jonka voi katso googlen maksullisista leffoistakin (ja taitaa olla netflixissäkin).

Mutta pakko sanoa että Homo-Miehiä syrjitään, edelleenkin.

Kommenttia muokattu: 04.10.2015 klo 16:05
  human • 04.10.2015 15:55
Heh-heh vaan, lgbt-teema yleensä käsittää koko kirjon, ei vain homoa. Ja jos esillä on vääränlaista homoa, niin voi voi. Ehkä ongelma on homomiehen itsensä?

os homomies tuntee itsensä syrjityksi seksuaalivähemmistöille tarkoitetussa tapahtumassa, niin ehkä homomies voisi katsoa oman navan sijasta muuallekin ja voisi lopettaa tuon loputtoman itsesyrjinnän ja uhrimentaliteetin. Jos innostusta on, niin homomies voisi järjestään itsensä näköiset homoilufestivaalit jonne on tervetulleita vain itsensä oloiset ja kaltaiset homomiehet homoistelemaan miehekkäästi keskenään.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 04.10.2015 18:08
Hei human-nimimerkki,

Olemme ylpeitä Vinokinossa tämänkin vuoden ohjelmistosta. Teemme työtä vapaaehtoisvoimin ja monet asiat vaikuttavat lopputulokseen: resurssit/tarjonta/raha/aika.

Tarkoituksemme ei ole syrjiä ketään ja ohjelmistotyöryhmään voi hakea mukaan ja siten päästä vaikuttamaan lopputulokseen.

Toivottavasti löydät ohjelmistostamme itsellesi jotain mielenkiintoista katsottavaa.

Dyke Hard, nimestään huolimatta, sopii kaikille. Ja korjauksena tiedotteessa olleeseen tietoon, emme tuo sitä ensimmäisenä Suomeen. Se on katsottavissa jo Regnbågshelgen 2015 -tapahtumassa.

Vinokino-tiimin puolesta
Kylli Lähteenmäki
   (ei rekisteröitynyt) • 05.10.2015 11:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy