Entinen huippujalkapalloilija: Ei ne joukkuetoverit vaan vastustajan fanit

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 29

Tottenhamin entinen keskikenttäpelaaja Jermaine Jenas kirjoittaa kolumnissaan, että homoseksuaalisia jalkapalloilijoita eivät huoleta muut pelaajat vaan vastustajajoukkueiden kannattajat. Jenas kommentoi kirjoituksessaan tietoja, joiden mukaan kaksi Valioliigan pelaajaa olisi tulossa kaapista.

Joukkuetovereiltaan hän arvioi liikenevän lähinnä tukea. Hänen mukaansa joukkueessa pidetään yhtä ja homoseksuaali joukkuetoveri hyväksyttäisiin. Sen sijaan varsinkin vastustajajoukkueet voisivat vieraspeleissä käydä ongelmaksi. Jenas kirjoittaa, ettei ole jalkapallon parissa kohdannut ketään kaapista tullutta pelaajaa.

Jenas vertaa kirjoituksessaan rugby-yleisöä jalkapalloyleisöön:

- Haluamatta olla epäkohtelias, rugby-yleisö eroaa hieman jalkapalloyleisöstä. Pelot väärinkäytöksistä vieraspeleissä ovat esteenä jalkapalloilijoiden kaapistatulolle. Yhä vielä jalkapallossa kannattajat ottavat yhteen ennen ottelua - puhumme luolamiesten hommista. Voit kuvitella niitä homofobisia lauluja, jos joku pelaaja tulisi ulos kaapisla, kirjoitaa Jenas.

Hän kirjoittaa, ettei voi väittää, että kaikki jalkapalloilijat olisivat ihania ihmisiä, jotka olisivat tukemassa ulostuloa ja kehumassa kaapista tulijan urheutta. Hän toteaa lajin olevan raakaa bisnestä, jossa yritetään etsiä heikkouksia ja iskeä niihin, niinpä homoseksuaalisen pelaajan olisi epäilemättä hyväksyttävä tämä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hän myös muistuttaa, että jos ennakoidut kaapistatulot jotenkin epäonnistuvat, eivät muut enää yritä. Hän muistuttaa, että itsemurhaan päätyneen Justin Fashanun tapaus varjostaa yhä “peliä”.

32-vuotias Jenas päätti pelaajauransa viime kesänä. Maajoukkueessakin vaikuttanut Jenas pelasi uransa aikana esimerkiksi Tottenhamissa ja Newcastlessa.


Englannissa ja monissa muissakin maissa huipputason jalkapallossa on viime vuosien aikana kiinnitetty huomiota homovihamielisiin ja rasistisiin asenteisiin. Suomessakin jalkapallon korkein sarjataso Veikkausliiga on allekirjoittanut Tasavertaisen urheilun lupauksen.

Yahoo: Footballers aren´t preventing gay player ´coming out´, the fans are
Kaksi Valioliigan pelaajaa tulossa kaapista
Keskustelu: Wallinheimon lipsahdus

29 kommenttia

  • 1 / 29
  • homo x
  • 31.10.2015, 19.40
Homo-ongelmaisuutta esiintyy vielä ihan liikaa.Tarvitaan vielä paljon työtä tämän asian eteen kaikkialla maailmassa.Homofobia ei sovi urheiluuun,eikä sillä tavalla saisi tärvellä ilmapiiriä ja mieliä joka voi johtaa ikäviin seurauksiin. Varmasti edistystä tulee tapahtumaan.Minkäänlaiselle vihalle ei tule antaa sijaa joka kohdistuu johonkin ryhmään.
Vai että homoseuksuaalisuus nähdään heikkoutena, ja tämä on este kaapista ulostulolle. Naurettava puolustus.