Sveitsissä ilmapiiri kiristyy

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Poliitikkopariskunta, kuva BDP-puolueen verkkosivulta

Sveitsin parlamenttivaaleissa viikonvaihteessa voittaja oli oikeistopopulistinen SVP-puolue eli Sveitsin kansanpuolue. Parlamentin 200 paikasta SVP sai 65. Lisäystä tuli 11 paikkaa. Kolmasosa sveitsiläisistä antoi äänensä tälle Eurooppa-kriittiselle ja maahanmuuttokriittiselle puolueelle. Äänivyöryä SVP:n suuntaan selitettiin niin, että epävakaa aika johtaa paineeseen oikealle ja kohti populistisia puolueita. Pakolaisten vyöry tuo epävakautta. SVP-puolueesta on kuulunut myös homovastaisia ääniä. Parlamentaarikko Toni Bortoluzzi pitää homoja ”harhaanjohdettuina” ja homoliitot ovat typeryyttä. SVP-puolueen sisällä on homo-osasto ”Gay SVP”, mutta emopuolue ei tunnusta sitä.

Yksi pikkupuolueista on BDP eli porvarillinen demokraattinen puolue. Se sai seitsemän paikkaa. Lehtihaastattelussa poliitikkopariskunta kertoo toiminnastaan BDP-puolueessa. 24-vuotias Denis Kläfiger ja hänen partnerinsa 20-vuotias Nico Planzer tulivat kaapista pari viikkoa aikaisemmin coming-out- päivän aikaan. He halusivat homoille lisää näkyvyyttä Sveitsissä. Kläfiger on koulutettu liikemies, Planzer suorittaa siviilipalveluaan. Kläfiger liittyi BDP-puolueeseen neljä vuotta sitten ja on nyt Luzernin kantonin BDP:n varapuheenjohtaja. Planzer on puoluesihteeri. Kaikki virat ovat ”vapaaehtoistyötä”.

Seuraava voimainkoitos on Luzernin paikallisvaalit, joissa tavoitteena on estää oikeistopopulistien voitto Luzernissa. Tähän saakka kaupunkia ovat johtaneet keskusta ja vasemmisto.

Kansanäänestys avioliitosta

Nuori poliitikkopariskunta pitää oikeistopopulistien voittoa synkkänä pilvenä Sveitsin yllä. Helmikuun 28. päivänä 2016 järjestetään kristillisdemokraattien käynnistämä kansanäänetys avioliittolaista. Varsinainen kansanäänestys koskee avioliiton asemaa: avioliiton asemaa ei saa heikentää suhteessa muihin parisuhdemuotoihin, siis esim. verotuksessa tai sosiaalituessa. Siinä ohessa määritellään, että avioliitto kuuluu vain naiselle ja miehelle. Jos kansanäänestyksessä kristillisdemokaattien esitys menee läpi, se saattaisi kieltää kaikki homojen parisuhdemallit. Sveitsistä saattaa tulla ensimmäinen läntisen Euroopan maa, jossa samaa sukupuolta olevien avioliitot kielletään perustuslaissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Viikonvaihteessa hyökkäys homobaariin Zürichissä

Zürichiä on pidetty avoimena maailmankaupunkina. Kuitenkin ilmapiiri kiristyy. Viikonvaihteessa tehtiin hyökkäys Bar Les Garçon -homobaariin. Useita naamioituneita miehiä hyökkäsi baariin ja rikkoi tavaroita ja löi asiakkaita nyrkein. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

3 kommenttia

Oikestopopulisteilla on niin kristillisen huono moraali ja itsetunto, että hyökkäilevät vain itseään pienempien ryhmien kimppuun.

Ja sitten jois oikeistopopulistinen kristillinen helvetti pääsee irti, kuten saksalaisten valitessa "demokraattisesti" natsit, valtaan, niin sitten on ääri-kristillis-oikeistolainen helvetti irti.

Kommenttia muokattu: 20.10.2015 klo 23:29
  • 2 / 3
  • Homokundi1999
  • 21.10.2015, 17.45
Kuin Sveitsin persut suorastaan. No, onneksi edes Suomessa Perussuomalaisia äänestäneet ovat huomanneet virheensä, joka näkyy laskeneissa kannatuslukemissa.