Sveitsissä ilmapiiri kiristyy (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • human
  • 20.10.2015 23:28
Oikestopopulisteilla on niin kristillisen huono moraali ja itsetunto, että hyökkäilevät vain itseään pienempien ryhmien kimppuun.

Ja sitten jois oikeistopopulistinen kristillinen helvetti pääsee irti, kuten saksalaisten valitessa "demokraattisesti" natsit, valtaan, niin sitten on ääri-kristillis-oikeistolainen helvetti irti.

Kommenttia muokattu: 20.10.2015 klo 23:29
  • 2 / 3
  • Homokundi1999
  • 21.10.2015 17:45
Kuin Sveitsin persut suorastaan. No, onneksi edes Suomessa Perussuomalaisia äänestäneet ovat huomanneet virheensä, joka näkyy laskeneissa kannatuslukemissa.
  • 3 / 3
  • Havainnoija
  • 1.3.2016 0:20
Kristillisdemokraattien kampanja epäonnistui: Sveitsin perustuslakiin ei tule homoavioliittokieltoa

Sunnuntaina järjestetty kansanäänestys, jolla olisi voitu muuttaa pariskuntien verotusta ja samalla lisätä perustuslakiin kohta, että avioliitto tarkoittaa vain miehen ja naisen liittoa, päättyi täpärästi tulokseen 50,8-49,2 eli perustuslakiin ei tule homoavioliittokieltoa.

Selvä NEIN eli verotusta ei tule muuttaa eikä homoavioliittoja saa kieltää perustuslaissa tuli suurten kaupunkien kantoneista eli Genevestä, Baselista ja Zürichistä. Myös Bernin ja Waadtin (ranskaksi Vaud) kantonien enemmistö oli samaa mieltä. JA-ääniä eli verotuksen muuttamista ja homoavioliittojen kieltämistä kannatettiin eniten Juran kantonissa, joskin myös Uri ja Luzern olivat niukasti samalla kannalla.
Sveitsin yleisradion uutinen, kartassa punaiset alueet ovat ns. hyviä:
http://www.srf.ch/news/schweiz/abstimmungen/abstimmungen/heiratsstrafe/50-8-prozent-nein-die-heiratsstrafe-initiative-ist-gescheitert

Kuten Vaeltajan jutusta selviää, oikeistopopulismi ja uskontopohjainen homoviha ovat Sveitsissäkin voimissaan, joten sateenkaari- ja muilla ihmisoikeusjärjestöillä on paljon tekemistä. Sateenkaarijärjestöt riemuitsivat kansanäänestyksen tuloksesta ( https://twitter.com/gemeinsamweiter/status/703989634846597122 .). Ne olivat käyneet pitkän ja raskaan kampanjan kristillisdemokraattien ja muiden taantumuksellisten vaatimuksia vastaan; tässä sateenkaariryhmien kampanjasivu ( http://www.gemeinsam-weiter.ch/ ). Kampanjaa tukivat mm. seuraavat puolueet, järjestöt ja kansanedustajat ( http://www.gemeinsam-weiter.ch/nein-parolen/ ).
Tässä yksi kampanjavideoista:
https://www.youtube.com/watch?v=xxdZ__1PNQs
----
Vitus vaivana
Noin 70 % sveitsiläisistä kannattaa samaa sukupuolta olevien parien avioitumisoikeutta, mutta katolinen kirkko ja sen hännystelijät yrittävät kaikin keinoin estää sateenkaarikansalaisten oikeuksien toteutumisen. Se taas ärsyttää maallistuneita sveitsiläisiä, joista useimmat toivovat piispojen pitävän suunsa supussa. Niin ei kuitenkaan tapahdu.

Vitus Huonder, joka on Churin katolinen arkkipiispa, on toistaiseksi äsyttänyt eniten ja hänen siirtämistään johonkin kauas toivotaan. Tämä Vitus nimittäin vaati/julisti Raamatun perusteella kuolemanrangaistusta homoille saksankielisten maiden katolisten piispojen kokouksessa. Rikosilmoitus tehtiin, mutta Graubündenin kantonin syyttäjä päätti olla viemättä tapausta oikeuteen.
https://queer.ch/glaube/huonder-kommt-straffrei-davon/
----
Sveitsissä iloitaan: Tie on nyt auki tasa-arvoiselle avioliittolaille
https://queer.ch/meinung/der-weg-fuer-die-eheoeffnung-ist-frei/

Kommenttia muokattu: 01.03.2016 klo 01:50