Sinuiksi-vertaispuhelin tuo mahdollisuuden jutella luottamuksellisesti

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
Valtakunnallisen Sinuiksi -tuki- ja neuvontapalvelun kautta pääsee keskustelemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan vertaisen kanssa.

Valtakunnallisen Sinuiksi -tuki- ja neuvontapalvelun palveluvalikoimaan on tullut vertaispuhelin, joka mahdollistaa keskustelun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan vertaisen kanssa.

- Puhelinvertaisemme ovat luotettavia vapaaehtoisia, joilla on vaitiolovelvollisuus. Vertainen on kanssaihminen, joka on kokenut tai on läpikäynyt jotain samantapaista omassa elämässään. Perehdytämme uusia vapaaehtoisia tulevaisuudessa (mm. sateenkaarilapsen vanhempi ja transfeminiini), kerrotaan Sinuiksi-palvelusta.

- Olemme löytäneet ilahduttavan monipuolisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia puhelinvertaisia, jotka haluavat oman kokemuksensa pohjalta tukea muita. Mukana on nuorista, keski-ikäisiin ja ikäihmisiin. Edustettuna on seksuaalisen suuntautumisen kirjoa mukaan lukien aseksuaali ja panseksuaali tutumpien lesbo, homo ja bi rinnalla. Sukupuolen moninaisuutta edustaa mm. transtaustainen mies, transvestiitti sekä muunsukupuolinen, jonka kokemus sukupuolesta on liikkuva.

Vapaaehtoisten kanssa voi Sinuiksi-palvelun puhua monista eri aiheista, jotka koskettavat vertaisten omaa elämää kuten alkoholismista, mielenterveydestä, seksuaalisuudesta, uskonnollisuudesta, vammaisuudesta, ikääntymisestä ja ulostulosta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Uskomme että uudesta tukimuodostamme on apua monille. On voimaannuttavaa puhua toisen kanssa, joka on kokenut jotain samantapaista kuin itse on juuri läpikäymässä, todetaan Sinuiksi-palvelusta.

Pirkanmaan Seta: Puhelinvertaisten kuvaukset ja ohjeet

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!