Checkpoint 2.0 – "Kuppanen yö" Helsingissä 17.10.

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • -
  • 1

Hiv-tukikeskus järjestää lauantaina 17. lokakuuta kello 18–23 hiv- ja kuppapikatestaustapahtuman miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Tapahtumassa esitellään ja testataan Euroopassa tänä vuonna hyväksyttyä kuppa-pikatestiä ja sen mahdollisuuksia käyttöönottoon myös Suomessa. Kuppa-pikatestiä on mahdollisuus myös kokeilla; kokeiluun haluavien on varauduttava esittämään henkilöllisyystodistuksensa.

Illan aikana voi tulla anonyymiin ja maksuttomaan hiv-pikatestiin. Testitulos luvataan 60 sekunnissa.

17.10. Hiv-tukikeskuksen tiloissa Helsingissä, osoitteessa Unioninkatu 45 K, järjestettävässä tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu.

miestenkesken.fi
hivtukikeskus.fi
seksipertti.fi
´Ei lähteny kuppa Töölöstä´ - Kuppatartunnat kasvussa miesten välisessä seksissä

1 kommenttia

Hankalampi juttu. Suomessa kuppa/lues/syfilis on ns yleisvaarallinen tauti, josta tehdään sotun kanssa ilmoitus laajalla (toki potilastietosalaisella) jakelulla. Vaikka HIV on periaatteessa parantumaton, siitä on mitä ilmeisemmin potilaalle vähemmän yhteiskuntatason riesaa kuin kupasta. Klassisen bakteeritaudin pitäminen yleisvaarallisena on entisaikaista, mutta kun kohdepopulaatio alkaa olla pääasiassa homo- ja bi-miehet, nykyinen sosiaali- ja terveyshallinnon top brass tuskin tekee mitään tilanteen muuttamiseksi.