Venäjän konsuli pyysi Ahvenanmaan poliisia tutkimaan "homobaarin" rakentamisen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 4

Ahvenanmaan poliisi tiedottaa tutkivansa lauantaista "homobaarin" rakentamista Venäjän federaation omistuksessa olevalle asumattomalle rantatontille luvattomana tunkeutumisena ja roskaamisrikoksena.

Ruotsalainen hiphop-kaksikko "Far & Son" eli Frej Larsson ja Simon Gärdenfors kuvasi seurueineen paikalla materiaalia Samhällsjudo -TV-ohjelmaansa.

Venäjän valtio on kantajana tapauksessa, josta teki ilmoituksen Venäjän konsuli, kertoo ruotsalaiselle Aftonbladet-sanomalehdelle Ahvenanmaan poliisissa tutkinnanjohtajana toimiva Christoffer Ahlfors. Konsulaatti on pyytänyt tutkimaan, onko Venäjän omistamalla tontilla syyllistytty rakentamiseen ilman maanomistajan lupaa.

Lehdissä julkaistujen kuvien mukaan paikalle pystytettiin vanerilevyistä tehty seinärakennelma, jossa luki "The Blue Oyster" ja lisäksi puihin oli ripustettu värivaloja. Lauantai-iltana "baarissa" oli järjestetty äänekkäät juhlat. Lehtitietojen mukaan baari-rakennelma oli vielä alkuviikosta paikallaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aftonbladet kertoo, että tällaisesta teosta voi seurata sakot tai enintään kolmen kuukauden mittainen vankeus.

Polisen: Bygget i Saltvik
Ilta-Sanomat: Muusikot rakensivat homobaarin Putinin maille - Ahvenanmaan poliisi aloitti tutkinnan
Aftonbladet: Ryska staten polisanmäler svenskbyggd gaybar
Ruotsalaiset rakensivat Venäjän omistamalle rantatontille Ahvenanmaalla ´homobaarin´

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Suomen suomalainen
  • 15.9.2015, 20.43
Siis täh? Että venäläiset saavat omistaa Ahvenanmaalta maa-alueita, mutta Suomen suomalaiset ei? Soinin perussuomettuneille asia on varmaan täysin ok, hehän ajavat Suomen venäläistämistä mm. kielipolitiikassa.
  • 2 / 4
  • Swenne
  • 29.9.2015, 1.02
AIVAN.
Venäjän ulkopolitiikkaan on AINA kuulunut nimenomaan naapuruusvaltioden sisäisten ristiriitojen kiihottaminen (hajoita-ja-hallitse). PERSUt ovat lähteneet tähän täydellä sydämellä. Kukaties, ehkä tähän saadaan resurssejakin 'sieltä'..
Muistakaa vaan SKDL ja vieläkin Suomi-Neuvostoliitto Seura ("Paula Lehtomäki (tosin KEPU, cool!), "on joutunut jättämään Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajan tehtävät tultuaan valituksi valtiosihteeriksi". Että sellaista.
Hauskin on pietarsaarelainen PERSU-edustaja (googlaa!), kuka ei kestä sitä, että hänen läsnäolostaan huolimatta kaikki muut eivät tule vaihtaneeksi äidinkieltään kokouksissa, vaikka HÄN on paikalla! (Raukka ei ymmärrä hevonhelvettiä, mistä pamlataan, vaikka joskus kävi itsekin ehkä koulua).
Kummallista on se, että asuu ruotsinkielisellä (täysin suomalaisella) alueella, eikä PAKOLLISELLA 'kouluruotsilaan' siltikään pysty ymmärtämään!
PISA-Suomessa asuu vieläkin suomalaisia, kutka eivät - 'huippu'kouluista huolimatta pysty vuosikausien junnaamisen jälkeen puhumaan (saatika ymmärtämään ruotsin kieltä - kävin juuri Svenskanissa Helsingforsissa tsiigaamassa MammaMian, missä immeisillä oli tässäkin käsittämättömän merkityksettömässä tuotannossa käännöslaitteet kiilumassa, ruotsia. Minusta aika hauska juttu!
'Putinin' maat Ålandilla kuuluvat Suomen nöyrytykseen. Tänään ei juntti voi sieltä ihanasta paikasta maatamme ostaa, jos ei puhu kotimaamme paikallista kieltä.
Lapissa tätä ongelmaa ei ole ja sinne vaan! Hyttysiä, tosin.