Venäjän konsuli pyysi Ahvenanmaan poliisia tutkimaan "homobaarin" rakentamisen (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Suomen suomalainen
  • 15.9.2015 20:43
Siis täh? Että venäläiset saavat omistaa Ahvenanmaalta maa-alueita, mutta Suomen suomalaiset ei? Soinin perussuomettuneille asia on varmaan täysin ok, hehän ajavat Suomen venäläistämistä mm. kielipolitiikassa.
  • 2 / 4
  • Swenne
  • 29.9.2015 1:02
AIVAN.
Venäjän ulkopolitiikkaan on AINA kuulunut nimenomaan naapuruusvaltioden sisäisten ristiriitojen kiihottaminen (hajoita-ja-hallitse). PERSUt ovat lähteneet tähän täydellä sydämellä. Kukaties, ehkä tähän saadaan resurssejakin 'sieltä'..
Muistakaa vaan SKDL ja vieläkin Suomi-Neuvostoliitto Seura ("Paula Lehtomäki (tosin KEPU, cool!), "on joutunut jättämään Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtajan tehtävät tultuaan valituksi valtiosihteeriksi". Että sellaista.
Hauskin on pietarsaarelainen PERSU-edustaja (googlaa!), kuka ei kestä sitä, että hänen läsnäolostaan huolimatta kaikki muut eivät tule vaihtaneeksi äidinkieltään kokouksissa, vaikka HÄN on paikalla! (Raukka ei ymmärrä hevonhelvettiä, mistä pamlataan, vaikka joskus kävi itsekin ehkä koulua).
Kummallista on se, että asuu ruotsinkielisellä (täysin suomalaisella) alueella, eikä PAKOLLISELLA 'kouluruotsilaan' siltikään pysty ymmärtämään!
PISA-Suomessa asuu vieläkin suomalaisia, kutka eivät - 'huippu'kouluista huolimatta pysty vuosikausien junnaamisen jälkeen puhumaan (saatika ymmärtämään ruotsin kieltä - kävin juuri Svenskanissa Helsingforsissa tsiigaamassa MammaMian, missä immeisillä oli tässäkin käsittämättömän merkityksettömässä tuotannossa käännöslaitteet kiilumassa, ruotsia. Minusta aika hauska juttu!
'Putinin' maat Ålandilla kuuluvat Suomen nöyrytykseen. Tänään ei juntti voi sieltä ihanasta paikasta maatamme ostaa, jos ei puhu kotimaamme paikallista kieltä.
Lapissa tätä ongelmaa ei ole ja sinne vaan! Hyttysiä, tosin.
  • 3 / 4
  • Swenne
  • 4.10.2015 0:46
Huomannette tästä kuvasta, että tänään Suomen pääministeri on ainoa, jolle tulkataan (korvakuuloke), mistä Pohjolassa keskustellaan!

Hänen on PAKKO olla opetellut ruåtsia koulussa, mutta ei.
Suomen integrointuminen samoinajatteleviin on nyt sama kuin Brysselissä ja vaikutusmahdolisuudet marginalisoituvat.

http://yle.fi/uutiset/sipila_kansainvaliselle_medialle_suomi_ei_ole_rasistinen_maa/8352520

Voin vaan kuvitella - ja itse omasta kokemuksestakin tiedän - että päätökset tehdään käytävillä.

Voi voi ugrijengiä.
  • 4 / 4
  • Public eye
  • 4.10.2015 21:08
Olet Swenne varmaan huomannut, että suomen kieli on ainoa, joka ei kuulu samaan kieliperheeseen muiden pohjoismaisten kielten kanssa.
Tarkoitatko puheenvuorollasi mahdollisesti sitä, että meidän pitäisi jotenkin hävetä suomalaisten enemmistön äidinkieltä?
Kiinnostaisi myös tietää, mitä konkreettista Pohjoismaiden pääministerit siellä käytävillä oikein päättivät.
("Ugri" on muuten perinteinen perussuomenruotsalaisten - joita kylläkin nykyään taitaa olla äärimmäisen pieni joukko - käyttämä rasistisväritteinen haukkumanimi suomea äidinkienään puhuvista suomalaisista.)