Vladimir Putin otti Elton Johniin yhteyttä keskustellakseen hlbti-kysymyksistä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Elton John

Venäjän presidentti Vladimir Putin on keskustellut Elton Johnin kanssa sen jälkeen, kun Elton John ilmaisi sunnuntaina halunsa keskustella Putinin kanssa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Venäjällä ja Venäjän hlbti-vastaisista laeista.

Asiasta kertoo PinkNews.

Elton John kiitti Putinia yhteydentotosta ja puhelinkeskustelusta Instagram-tilillään maanantaina. Hän kertoi myös odottavansa innolla kahdenkeskistä tapaamista, jossa aiheena on hlbti-yhdenvertaisuuskysymykset Venäjällä.Elton John ilmaisi halunsa keskustella Putinin kanssa sen jälkeen, kun hän oli tavannut Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon saman aihepiirin tiimoilta. Ukrainaa Elton John kehotti tukemaan vahvemmin hlbti-vähemmistöjä. Hän tapasi myös liikemaailman johtajia, joita tämä kehotti huomioimaan rekrytoinnissa myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat.

Elton John mainitsi BBC:lle Putinin Sotsin talviolympialaisten yhteydessä sanomista kommenteista. Olympialaisten yhteydessä Putin sanoi homojen olevan tervetulleita, "kunhan jättävät lapset rauhaan". Elton John myös arveli BBC:lle, ettei onnistuisi muuttamaan Putinin näkemyksiä, mutta haluaa silti keskustelutuokion.

- Se on luultavasti yhtä tyhjän kanssa, mutta jos tapaan hänet ja sanon, että juodaanpa kupposet teetä ja jutellaan tästä - hän saattaa naureskella jälkeeni oven sulkeuduttua ja kutsua minua täydelliseksi torveksi - mutta ainakin voin ajatella yrittäneeni, sanoo Elton John.

Venäjällä hyväksyttiin vuonna 2013 ns. homopropagandalaki, joka kieltää esimerkiksi homosuhteiden esittämisen alaikäisille heterosuhteisiin verrattavana.

Homopropagan kieltävän lainsäädännön yksi arkkitehdeistä on pietarilaispoliitikko Vitali Milonov, joka palkittiin Venäjän valtion korkea-arvoisella kunniamerkillä. Asiasta kerrottiin sunnuntaina. Milonov tarjoutui radiohaastattelussa ottamaan vastaan Elton Johnin, sen jälkeen kun tämä oli ilmaissut halunsa tavata presidentti Putinin. Milonov sanoi, ettei presidenttiä pidä vaivata kaiken maailman sateenkaariasioilla. Hän lupasi olla käytettävissä selittämään Elton Johnille, miksi tämä on vakavasti harhateillä.


Elton John on puhunut myönteisesti vierailuistaan Venäjällä, ja hän nauttii venäläisyleisön keskuudessa suurta suosiota. Elton John esiintyi maassa ensimmäistä kertaa vuonna 1979. Hän on viime vuosina Venäjällä esiintyessään ottanut kantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kehnoon asemaan Venäjällä. Putin on aiemmassa yhteydessä julkisesti kehunut Elton Johnia.

Vuonna 1998 aateloitu nyt 68-vuotias englantilainen poplaulaja, pianisti ja lauluntekijä Sir Elton John on yli puoli vuosisataa kestäneen uransa aikana myynyt yli 450 miljoonaa levyä.

PinkNews: Vladimir Putin actually called Sir Elton John to talk about LGBT rights
HS: Elton John haluaa keskustella Vladimir Putinin kanssa seksuaalivähemmistöjen oikeuksista
Elton John arvosteli virallisen Venäjän suhtautumista homoihin

1 kommenttia