Ruotsalaiset rakensivat Venäjän omistamalle rantatontille Ahvenanmaalla "homobaarin"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3

Ruotsalainen hiphop-kaksikko Far & Son rakensi viikonloppuna "homobaarin" Venäjän omistuksessa olevalle Ahvenanmaalla sijaitsevalle rakentamattomalle rantatontille, kertoo Nya Åland -lehti verkkosivuillaan.

1980-luvun Poliisiopisto-elokuvista tutun ikonisen "The Blue Oyster" -nahkahomobaarin mukaan nimetty ahvenanmaalaisversio on puitteiltaan luonnonläheisempi ja kevytrakenteisempi: mustaksi maalatuista vanerilevyistä metsänreunaan rakennettua "baaria" koristi sinisin kirjaimin maalattu baarin nimi.

Far & Son -kaksikko eli Frej Larsson ja Simon Gärdenfors nauhoitti Ahvenanmaan Saltvikissa osuutta kaksikon televisio-ohjelmaan Samhällsjudo, joka on katsottavissa Ruotsin kaupallisen TV4:n verkkopalvelussa ja TV12:ssa. Kohtauksia Ahvenanmaalle tehdystä homobaarista on luvattu nähtäväksi lokakuun loppupuolella.

- Saimme kuulla, että Putinilla on tontti täällä Ahvenanmaalla, ja sehän on venäläistä maaperää, jossa ei saa propagoida homoseksuaalisuuden puolesta. Niinpä aloimme pystyttää The Blue Öysteriä, sanoo Simon Gärdenfors Nya Åland -lehden mukaan.

Lehtitietojen mukaan lauantaina paikalla järjestettiin äänekkäät juhlat ja kaksikon mukaan tontilla suoritettiin lukuisia erilaisia seksuaalisia akteja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kohtaus ensimmäisestä Poliisiopisto -elokuvasta;
Blue Oyster Bar

Tontti on ollut Venäjän omistuksessa vuodesta 1947 lukien. Aiemmin tontti oli saksalaisomistuksessa, mutta Pariisin rauhansopimuksen ehtoihin kuului saksalaisille kuuluneen omaisuuden siirtyminen Neuvostoliitolle. Neuvostoliiton hajottua sen omaisuus siirtyi Venäjän haltuun. Venäjällä hyväksyttiin vuonna 2013 ns. homopropagandalaki, joka esimerkiksi kieltää samaa sukupuolta olevien parisuhteiden esittämisen yhdenvertaisena asiana heterosuhteiden kanssa alaikäisille.

Blue Oyster -niminen homobaari toimi myös Tampereen Satamakadulla parin vuoden ajan. Tampereen Blue Oyster Bar sulki ovensa loppiaisena 2010.

Nya Åland: Här bygger skandalduon bögklubb på Putins tomt
Ilta-Sanomat: Ruotsalaismuusikot rakensivat homobaarin Putinin tontille Ahvenanmaalle

3 kommenttia

Ei ole tullut miekkosilla aika pitkäksi, kun ovat järjestäneet itselle tekemistä.
Siinä on luovuutta ja sopivasti aatetta mukana.
Peukutan.