Ministeri Lindström sanoo translain olevan PS-puolueelle hyvin vaikea kysymys

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 3

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström arvelee translaista tulevan perussuomalaisille "se kaikkein vaikein päätettävä asia". Ja tässä Lindström ei välttämättä itsekään suostu kompromisseihin. Sellaisia PS-puolue on hallitustaipaleellaan jo useita tehnyt.

Lindström sanoo olevansa nyt pääministerin linjalla tasa-arvoisen avioliiton suhteen. Hallitus ei lähde repimään sitä, minkä edellinen eduskunta sääti. Yleisradion haastattelussa Lindström kuvaa tilanteen hankalaksi tekeviksi muutamia rinnakkais- tai seurannaislakeja, joita pitää muuttaa, kun avioliiton määritelmä muuttuu. Yleisradion jutussa nousee esille etenkin translaki.

Nykyisen translain mukaan sukupuoltaan vaihtavan on suostuttava sterilisaatioon, ja ennen sukupuolenvaihdosta solmittu avioliitto on muutettava rekisteröidyksi parisuhteeksi. Uudistuksessa luovuttaisiin pakko-sterilisaatiosta ja paperisotaa yksinkertaistettaisiin. Näin on tehty Tanskassa ja Ruotsissa ja tätä esimerkiksi kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty on Suomelta vaatinut.

Lindström uskoo Ylen haastattelussa, että translaista tulee perussuomalaisten eduskuntaryhmälle "se kaikkein vaikein päätettävä asia". Poliittisesti tilanne on erityisen vaikea siksi, että translaista ei linjattu hallitusneuvotteluissa mitään. Tuoretta oikeusministeriä se harmittaa.

– Tämä tulee olemaan meille tosi vaikea päätös.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juuri tässä asiassa Lindström ei välttämättä itsekään suostu kompromissiin, ilmenee Ylen jutusta.

Laajasta haastattelusta Ylen uutislähetys radiossa keskipäivällä nosti translakikysymyksen kärjeksi. Ainakaan tuoreeltaan kyseinen uutisversio ei ollut nettipalvelussa saatavilla.

Lindströmin laaja profiilifeature Ylen sivuilla

3 kommenttia

Muut "leikkaukset" ovat olleet Puolueelle sitten helpompia..
  • 2 / 3
  • Anonyymi
  • 7.8.2015, 23.20
No, yksinkertaisuutta täytyy yrittää ymmärtää!!!