Venäläiset hlbti-urheilijat Suomen etelärannikon läpi pyöräillen Tukholman EuroGames-tapahtumaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1

Viisi venäläistä hlbti-urheilijaa pyöräilee Etelä-Suomen poikki matkatessaan Tukholmassa 5.-9. elokuuta järjestettävään EuroGames-tapahtumaan.

The Freedom Bike Ride (Vapaus-pyöräkiertue) on venäläisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen urheilujärjestön tuore kampanja, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota hlbti-ihmisten asemaan Venäjällä urheilun keinoin. Viisi järjestön aktivistia pyöräilee Viipurista Kotkan, Porvoon, Helsingin, Turun ja Maarianhaminan kautta Tukholmaan, jossa järjestetään 5.-9.8. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kansainväliset urheilukisat, Eurogames.

Pyöräkiertue käynnistyy virallisesti 24.7. Moskovasta. Käytännössä osallistujat nousevat pyörilleen Viipurissa, josta he ajavat Suomen etelärannikon paikkakuntien kautta Helsinkiin. Pyöräkiertueen päämäärä on Tukholma, jossa aktivistit osallistuvat Eurogames-urheilutapahtumaan. Eurogames on Euroopan suurin hlbti-urheilukilpailu. Tukholman tapahtumassa kilpaillaan 30 eri lajissa. Kesäkuussa 2016 tapahtuma järjestetään Helsingissä. Freedom Bike Ride on tarkoitus järjestää myös kesällä 2016 määränpäänään Helsingin Eurogames, jonka järjestää Seta ry:n jäsenjärjestö H.O.T. ry.

Tempauksen osanottajat yöpyvät matkan varrella suomalaiskodeissa ja Cumulus-hotelleissa. Suomessa Freedom Bike Ride -kampanjan kanssa tekevät yhteistyötä Seta ry ja Eurogames 2016 sekä Cumulus ja Viking Line.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta järjestää myös median edustajille mahdollisuuden tavata pyöräilijöitä.

Seta: Pyöräkiertue tuo venäläiset hlbti-urheilijat Suomeen
Kesällä 2016 ennennäkemätön sateenkaarikarnevaali Helsingissä
Seta: Pressrelease Freedom Bike Ride (pdf)

1 kommenttia

"Our team of bikers consists of only five people. Only two of us are open. " ... this far.

Hieno tempaus! Toivottavasti pääsevät ajamaan ongelmitta Viipurista Suomen puolelle ja toivottavasti suomalaiset homo-fobit eivät häiriköi heidän pyörämatkaansa.

Kommenttia muokattu: 25.07.2015 klo 16:33