JSN huomautti homofobisesta kirjoituksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Julkisen sanan neuvosto antoi langettavan päätöksen Vakka-Suomen AlueSanomissa 13.9.2006 olleelle kirjoitukselle, joka oli otsikoitu ´Pakoputkipojat kaappiin´. Julkisen sanan neuvoston mielestä kolumni loukkaa sukupuolisen vähemmistön ihmisarvoa. Tekstin oli laatinut julkaisun päätoimittaja Rainer Tähtinen.

Kirjoituksessa Tähtinen mm. kertoi asepalvelustaan suorittamaan mennessä kysyneensä sotilaspastorin mielipidettä toisen hengen riistämisestä. Pastorin mukaan puolustussodassa saa tappaa. Tätä tähtinen makusteli kolumnissaan: "Hmmm. Menisiköhän se oikeusistuimissa läpi jos aloittaisi oman yhden miehen puolustussodan heteroiden ylivallan säilyttämiseksi? Mielenkiintoinen kysymys."

Tavoittamamme kantelun jättäjän mielestä kirjoitus oli hyvän lehtimiestavan vastainen ja seksuaalivähemmistöjä loukkaava. Hänen mielestään minkään vähemmistön ei tarvitse kestää sellaista tekstiä, ja vastaavansävyisen kirjoituksen julkaiseminen monista muista vähemmistöistä olisi aiheuttanut kohun. Kantelija myös totesi, että vaikka lainsäädäntö on Suomessa melko hyvällä mallilla, on arjen homofobiaa yhä paljon.

- Julkisen sanan neuvoston päätös 3690/KL/06
- Vakka-Suomen AlueSanomat: Pakoputkipojat kaappiin
- keskustelua: Pakoputkipojat kaappiin

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!