Ruotsalainen vaateliike sateenkaarikansaa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 29
Sateenvarjolla homosaatiota vastaan. Nordic Wear valittelee, etteivät he myy sateenvarjoja.


Kansallismielinen ruotsalainen vaateliike Nordic Wear julkaisi viikko sitten facebookissa kuvan, jossa hyökätään seksuaalivähemmistöjä vastaan. Kuva aiheutti netissä laajan vastarinta-aallon, ja kuva hävisi nopeasti facebookista. Nopeasti syntyi myös vasta-sivustoja.

Nordic Wear perusteli kuvaa sillä, että halutaan suojella lapsia, joita otetaan mukaan pride-paraateihin, keskelle yliseksuaalista ilmapiiriä. Tukholman pride-viikko alkaa ensi viikolla. Kuvan nopeaa poistamista perusteltiin niin, että heitä ja heidän perheenjäseniään uhkailtiin.

Nordic Wear myy mm. saksalaisia Thor Steinar -merkkisiä vaatteita. Ne ovat erityisen suosittuja Saksan äärioikeistolaisissa piireissä. Vaatteista löytyy mm riimukirjoituksin tehtyjä natsien iskulauseita. Viimeksi maaliskuussa Hannoverissa käräjäoikeus kielsi yhtä vaatetusliikettä myymästä Thor Steinar -asusteita.

Facebookiin syntyi nopeasti vastasivustoja.

29 kommenttia

Huomaan, että mediapelissä alkoi kaiken edellyttämän homoseksuaalien uhri-statuksen vahvistaminen, kun vastapuoli alkoi saada jalansijaa.

Valitettavaa tietysti tapahtumat, joissa ihmisiä vahingoittuu. Sanoisin kuitenkin, että sillä määrällä röyhkeyttä, anteeksi ylpeyttä, jota homoseksuaalit ja asian kannattajat ovat osoittaneet toisin asioista ajattelevia kohtaan, tämä on ollut vain ajan kysymys.
Missäköhän sitä röyhkeyttä on ollut, jota "homoseksuaalit ja asian kannattajat" ovat osoittaneet? Tiettävästi hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuuden edistämiseen ei ole kuulunut "toisin asioista ajattelevia kohtaan" tapahtuvaa henkilökohtaisen elämänratkaisujen rajoittamista.

Sen sijaan "toisin asioista ajatteleminen" on yksinomaan halua puuttua toisten elämänratkaisuihin hyvinkin rajoittavalla tavalla.

Joten tässä tapauksessa "röyhkeydestä" puhuminen on siis silkkaa ulosteen kylvämistä ja tekeytymistä uhriksi "toisin asioista ajattelevana".

On kyllä aika vaikea nähdä uutisten kertomista "uhri-statuksen vahvistamisena". Pitäisiköhän tässä ruveta taas taittelemaan foliohattuja...