Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali käynnistyy torstaina

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2

Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali käynnistyy Tampereella torstaina 16. heinäkuuta ja jatkuu sunnuntaihin 19.7. asti.

- Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali edistää ihmisoikeuksia ja tasavertaisuutta kulttuurin keinoin. Se on kohdennettu paikallisille asukkaille sekä koti- ja ulkomaisille matkailijoille. Tapahtuma kutsuu jokaisen tutustumaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin samanarvoisina, samalla tasolla, ystävällisessä ja hyvässä hengessä, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Ohjelmaa torstaista sunnuntaihin

Tapahtuman kulttuurikahvila on avoinna torstaista lauantaihin kello 11-8 Kulttuuritalo Telakassa, Tullikamarin aukiolla. Kahvilan yhteydessä on tapahtuman infopiste.

Torstain ohjelmia ovat Gay-matkailuseminaari & Tampere Pride -yhteistyökumppanuusinfo, Kino Kulttuurikahvila esittämät filmit Marja-Sisko sekä Haluaisin pystyä kertomaan, iltapäivän Elävä kirjasto ja illalla järjestettävä Peli- ja puuhailta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös perjantain järjestetään Elävä kirjasto. Sen lisäksi esittäytyy Tampere Pride kultturiyhdistys, esitellään kirjat Kallion kuningattaret ja Ja homot loivat naisen. Illan ohjelmistoon kuuluvat Drag-Bingo & Show sekä filmit Marja-Sisko ja Haluaisin pystyä kertomaan.

Lauantaina on määrä järjestää pride-paraati Tullikamarin aukiolta Koskipuistoon ja kulkueen saavuttua määränpäähänsä TORI-puistojuhla Koskipuistossa.

Lauantain ohjelmaan kuuluvat myös Burleski-tanssitunti, filmit Marja-Sisko sekä Haluaisin pystyä kertomaan ja Tampere Pride kulttuuriyhdistyksen esittäytyminen. Myöhemmin illalla on Pride Speed dating sinkuille ja seuraa hakeville sekä kello 21 alkavat bileet Bar Vikkulassa, jossa “Gay-ystävällinen dance pauhaa Keskustorin tuntumassa DJ ZNS:n johdolla!”.

Sunnuntaina on luvassa Piknik Koskipuistossa sekä iltapäivällä Vanhassa kirkossa järjestettävä Pride-hartaus. Ennen hartaustilaisuutta haastatellaan rovasti Marja-Sisko Aaltoa otsikolla “Vähemmistön edustajan kirkossa”.

Pääosin maksuttomia tapahtumia

Tampere Pride ry kertoo päättäneesä, että tästä vuodesta alkaen Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali on toistaiseksi ilmainen.

- Tapahtumiin on ainoastaan vapaaehtoinen kannatusmaksu, jolla katetaan tapahtuman merkittäviäkin kustannuksia. Linjaus koskee kaikkia Tampere Pride ry:n järjestämiä tilaisuuksia sekä lähtökohtaisesti tapahtumaan liitettyjä muiden toimijoiden sisältöjä. Poikkeuksena saattavat olla mahdolliset narikkamaksut tai muut tekniset, meistä riipumattomat maksut, kerrotaan yhdistyksestä.

Tulossa myös vuonna 2016

Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma ja Sateenkaarifestivaali on määrä järjestää myös vuonna 2016: tuolloin ajankohta on torstaista 21.7. sunnuntaihin 24.7.2016..

Tapahtuman järjestää Tampere Pride ry.

Pirkanmaan Pride järjestettiin alkukesästä

Tampereella vietettiin alkukesästä myös Pirkanmaan Pride -tapahtumaa, jonka järjestäjä on Pirkanmaan Seta.

tamperepride.fi
Tampere Pride (Faceookissa)
Pirkanmaan pride huipentui kulkueeseen ja päätapahtumaan

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Kaupunkilaisjärkeilijä
  • 16.7.2015, 14.15
Mielestäni Tampereen kokoisessa kaupungissa ei ole realistista järjestää kahta samantyyppistä tapahtumaa. Ei kaksi kertaa isommassa Helsingissäkään järjestetä. Eikö kaikkien osapuolien etu olisi keskittää voimavarat yhteen tapahtumaviikkoon ja pyrkiä kehittämään siitä vertailun kestävä, vahva tapahtuma Helsinki Priden rinnalle.
Manselaisethan oikein kisaavat?kinaavat kahden Priden voimin.

Toki aika queer-trans-painottuneelta vaikuttaa tuo Tre-Priden ohjelma.