Kangasniemen pride-tapahtuman järjestäjä uhkailujen kohteena

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 9
Pride Kangasniemellä 27.6.2015 (kuva: Mikko Väisänen)

Kangasniemellä kesäkuun lopun pride-tapahtuman järjestänyt Tarja Pölkki kertoo saaneensa uhkausviestejä kirjeitse ja tekstiviestitse sekä soittoja tuntemattomista puhelinnumeroista.

Asiasta kertoo sanomalehti Länsi-Savo.

Lehti kertoo tuoreimmassa hänelle lähetetyssä viestissä todetun, että Pölkki on pilannut Kangasniemen maineen. Kirjeessä oli myös lehden mukaan todettu, ettei Pölkin "kannata palata Kangasniemelle varsinkaan homojen ja lesbojen kanssa", ja se oli päätetty uhkaukseksi tulkittavaan toteamukseen: "Miten olisi köysi ja koivu. Niin olisi kaikille paras". Pölkki pitää kyseistä viestiä niin pahana, että saattaa tehdä siitä rikosilmoituksen.

Aiempia viestejä hän ei omien sanojensa mukaan ollut noteerannut.

Myös Kangasniemen kirkkoherra Matti Tolvanen sai pride-tapahtuman jälkimainingeissa syyttävään sävyyn laaditun nimettömän kirjeen. Kirkkoherra puolustautui paikallisessa lehdessä julkaistulla avoimella kirjeellä.

Kangasniemellä 27. kesäkuuta järjestetty pride-tapahtuma oli paikkakunnalla ja myös koko maakunnassa ensimmäinen laatuaan. Tapahtumaan osallistuneita oli lähes 300.

Kangasniemi on 5 700 asukkaan kunta Etelä-Savossa, mutta kesäisin väkiluku kasvaa kesäasukkaiden ansiosta.

Länsi-Savo: Kangasniemi Pride-tapahtuman järjestäjälle satelee uhkauskirjeitä
Kangasniemen pride menestys
Kangasniemen kirkkoherra kommentoi julkisesti saamaansa nimetöntä haukkumakirjettä

9 kommenttia

Rikosilmoitus oisi enemmän kuin paikallaan. On tärkeää selvittää väkivallan tekijän henkilöllisyys ennen kuin hän pääsee uhkaamaan fyysistä turvallisuutta tai henkeä.

Tämä sama junttiporukka heilui takavuosina Helsingissä ja Jyväskylässä. Nyt lienee löytäneen henkisen kotinsa Aito avioliitto -poppoon kainalosta, jossa niinikään harrastetaan epäsuoraa väkivallan yllyttämistä.

Kun seuraan facebookissa olevan ryhmän: "vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa" päivityksiä, tuntuu masentavalta, kuinka järjettömiä kommentteja "aito avoliitto" porukan johtohahmot esittävät ja tukevat väkivaltaan kehottavia kommentteja.
  • 2 / 9
  • karhumiäs
  • 13.7.2015, 19.41
Siirretään ensi vuoden Helsinki Pride Kangasniemelle. Kimppakyytien järjestely kannattaa aloittaa ajoissa.