ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kangasniemen kirkkoherra kommentoi julkisesti saamaansa nimetöntä haukkumakirjettä

Sami Mollgren • 10.07.2015 00:30 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Etelä-Savossa Kangasniemellä kesäkuun lopulla järjestetyn pride-tapahtuman jälkimainingeissa Kangasniemen kirkkoherra Matti Tolvanen sai kirjeen, jossa hänen pahoitellaan puolustaneen "homoutta ja homoliittoja".

Kirkkoherra kommentoi saamaansa nimetöntä kirjettä Kangasniemen Kunnallislehdessä torstaina. Kirjeen allekirjoituksena oli teksti "Terveisin joukko pettämiäsi seurakuntalaisia. Nimettömyyden takia kirkkoherra päätyi vastaamaan kirjeessä esitettyihin syytöksiin julkisesti, "että väärät todistukset ja suoranaiset valheet oikenisivat ja ne eivät leviäisi".

Kirkkoherran mukaan kirjeessä sanotaan, että on "häpeällistä, surullista ja loukkaavaa joutua olemaan seurakunnassa, missä kirkkoherra katsoo oikeudekseen puolustaa homoutta ja homoliittoja".

- Minulla ei ole aavistustakaan siitä, milloin olisin puolustanut homoutta ja homoliittoja. Sen kyllä olen tuonut esiin, että homoilla on loukkaamaton ihmisarvo niin kuin jokaisella meistä on. Työttömän ei tarvitse työllistyä, että hän saisi ihmisarvon. Psyykkisesti sairaan ei tarvitse parantua, että hänellä oli ihmisarvo. Nuorisohuligaanin ei tarvitse ihmisarvon saadakseen ensin siivota tapojaan. Ja, homon ei tarvitse eheytyä, että hän voisi saada itselleen ihmisarvon., kirjoittaa kirkkoherra vastaukseksi.

Kirkkoherran avoimen kirjeen mukaan hänen saamassaan kirjeessä oli muitakin syytöksiä, jotka kirkkoherra kiisti: häntä syytettiin siunauksen antamisesta syntiä olevalle asialle sekä "luonnottomuuden synnin" hyväksymisestä käytöksellään, joka johti avioliiton häpäisyyn.

Kirjeen kirjoittajat olivat myös kirkkoherran mukaan todenneet, että "Kangasniemelle ei tule seuraavaa ns. sateenkaariväen kulkuetta, ei ainakaan niin, että seurakunta on siinä mukana".

Kirkkoherra totesi, että "seurakunta ei ollut mukana tänä kesänä pidetyn kulkueen järjestelyissä eikä millään tavalla vaikuttanut sen toteuttamiseen. Seurakunta ei jatkossakaan lähde mukaan kulkueen järjestelyihin".

Kirkkoherra myös muistutti kahdeksannesta käskystä: "Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi".


Iltalehti kirjoittaa, että 27. kesäkuuta järjestetty Kangasniemi Priden kulkue sujui rauhallisesti, mutta alkukesästä tapahtuman järjestäjälle soitettiin prepaid-liittymästä ja uhattiin upottaa hänet järveen kivireppu selässä, mikäli tällainen kulkue järjestetään.

Myös Kristillisdemokraateista tammikuussa 2015 erotettu Juhani Starczewski kirjoitti sosiaalisessa mediassa tapahtumaa vastustavia kommentteja.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vastustajat pitävät hyvää huolta siitä, että Kangasniemellä on Pride myös ensi vuonna. Ehkäpä minäkin matkustan Kangasniemelle Pride-kulkueen jatkoksi.
  JuhaniV • 10.07.2015 20:07
Katsoin aiheelliseksi kiittää kirkkoherra Matti Tolvasta suoraselkäisestä toiminnasta. Lähetin hänelle asiasta sähköpostia.
  JuhaniV • 11.07.2015 20:21
On syytä epäillä, että nimettömön kirjeen taustalla ei ole useita henkilöitä. Kuvioon sopii parhaiten yhden kunnallispoliitikon epätoivo.
  karhumiäs (ei rekisteröitynyt) • 12.07.2015 13:12
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy