ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kangasniemen pride menestys

27.06.2015 22:10 • 7 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Pride Kangasniemellä (kuva: Mikko Väisänen)
Etelä-Savossa Kangasniemellä lauantai-iltapäivänä 27.6. järjestettyyn pride-tapahtumaan osallistui odotettuun nähden moninkertainen määrä ihmisiä, sateesta huolimatta. Poliisin arvion mukaan tapahtumaan osallistui noin 290 henkeä.

- Tapahtuma oli menestys, koska yleisöä odotettiin reilua sataa henkeä. Kulkuetta seuranneet osoittivat tukea taputtamalla, toteaa priden toinen pääjärjestäjä Elina Partanen.

- Upea tunnelma. Tapahtuma saa todennäköisesti jatkoa ensi vuonna, toteaa Tarja Pölkki.

Tapahtumaan HeSetan ja Setan tervehdyksen toi Katja Rajaniemi.

Pölkki päätti pride-juhlapuheensa jo käsitteeksi muodostuneeseen kohtaamiseen kylänraitilla:

- Kysyin kyläläiseltä, että tietääkö hän että mitä se "pride" tarkoittaa. "Tiiänpä hyvinnii, suan olla just sellane ku olen", iloitsee Pölkki.

Kangasniemi on 5 700 asukkaan kunta Etelä-Savossa, mutta kesäisin väkiluku kasvaa kesäasukkaiden ansiosta.

Kuva: Mikko Väisänen
Kuva: Mikko Väisänen
Kuva: Mikko Väisänen
Kuva: Mikko Väisänen

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
No nyt on sitten järjestäjä-reppana saanut kakut silmilleen ja aikoo viedä uhkailut käräjille.

Menestystähän se tietysti tuokin, se vaan tahtoo olla että jos ei puhe tehoa niin jossain vaiheessa se sitten käy näin. Siis kun lähtee oikein julistamalla julistamaan ja hieromaan totuutta ihmisten naamaan.

Pikemminkin ihme ettei mitään vakavampaa ole vielä sattunut.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2015 17:01
Pidän järjestäjää rohkeana. Yhdenvertaisuuden kivistä peltoa on tässä maassa vielä kynnettävänä paljon. Kynnetyksi se ei kuitenkaan itsestään tule.

Tuollainen uhkailuksikin tulkittava on sen verran törkeää, ettei sitä ihan olankohautuksella parane ohittaa.
  smo • 13.07.2015 17:45
Oletko muuten, "smo", koskaan ajatellut että mitä jos yhdenvertaisuutta ei koskaan saavuteta? Naiset ja miehet, mustat ja valkoiset, homot ja heterot, ikuisesti eriarvoisia?

Mistähän tuo muuten johtuu. Ihminen ei ole kovin tasa-arvoinen olento? :)
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2015 19:27
Mitä todennäköisimmin kukaan meistä ei ole näkemässä maailmaa valmiina.

Toiset ihmiset antavat erilaisille ihmisryhmille erilaisen arvon näiden synnynnäisiin ominaisuuksiinsa vedoten. Toiset näkevät ihmiset keskenään yhdenvertaisina. Jos (ja oletettavasti kun täyttä) yhdenvertaisuutta ei koskaan saavuteta, niin... sitten täyttä yhdenvertaisuutta ei saavuteta. Suunta ja eteneminen on tässä merkittävämpää kuin maalin saavuttaminen.

Evoluutioon (ja samalla ihmislajin kehittymiseen) liittyy kilpailuetu ja menestyminen toisinaan muiden kustannuksella, sekä yksilöiden että erilaisten ryhmien tasolla.

Se on kuitenkin eri asia kuin vaikkapa muiden yksilöiden ja ryhmien hyväksyminen tai hyväksymättä jättäminen vertaisina. Yhdenvertaisuus-ideaalin vastustaminen biologiaan vedoten on aika laaja-alaisesti kyseenalaistettavissa.
  smo • 13.07.2015 20:02
Yhdenvertaisuus ei toteudu uhkaamalla vähemmistön laillista mielenilmaisua väkivallalla tai aggressiolla. Päin vastoin. Se osoittaa, että tasa-arvopyrkimys on oikeutettu. Sitä ei voi vaientaa. Järkevää toimintaa ns. enemmistön frontaalohkon dementikoilla olisi ollut mennä mukaan Prideen ja oppia jotain ihmisyydestä.

Ei ole olemassa lakipistettä. On aikaan sidottu historia.

Kommenttia muokattu: 13.07.2015 klo 20:04
  Rubix • 13.07.2015 20:03
Tsa-arvopyrkimys, joo, yhdenvertaisuuspyrkimys, joo.

Mutta entä jos ne eivät toteudu koskaan? :)

Turkistarhauskin jatkuu maassa kaikesta ponnistelusta huolimatta.

---

Tapio Puolimatkalla oli muuten oikein hyvä kirjoitus tämän päivän Kalevassa. Näkökulma oli oikein tyylikäs ja siinä keskityttiin niihin perusteisiin, joilla 4 USA Korkeimman oikeuden tuomaria äänestivät homoliittoja vastaan.

Karmeita hihhuleita, laitettava ruotuun tällaiset homo-ongelmaiset dementikot :)
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 13.07.2015 20:51
Jos (ja oletettavasti kun täyttä) yhdenvertaisuutta ei koskaan saavuteta, niin... sitten täyttä yhdenvertaisuutta ei saavuteta. Suunta ja eteneminen on tässä merkittävämpää kuin maalin saavuttaminen.

En oikein ymmärrä, miten turkistarhauksen jatkuminen tahikka jatkumattomuus liittyvät tähän asiaan. Tässä maassa jatkuu yksityisautoilu, alkoholin käyttö, tupakointi, leijan lennätys, molempien virallisten kielten pakollisuus kouluissa ja lukuisa joukko muitakin asioita - vaikka ne eivät kaikille olekaan mieleen. Toki asioiden välille saa varsinkin foliohattuliigan myötävaikutuksella rakennettua yhteyden.

***

Täytyykin metsästää luettavaksi mainittu Huuhaa-palkitun Tapio Puolimatkan kirjoitus. Vahvasti oletan, että kierrätettävällä mennään.
  smo • 13.07.2015 21:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy