Outo paketti säikäytti Dublinissa

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Irlanilaisen hlbti-järjestölle torstaina saapunut outo paketti säikäytti toimiston työntekijät. GLEN-järjestön työntekijöiden avattua paketin sen sisältä kerrotaan löytyneen sinistä jauhetta ja viesti "goodbye" (suom. hyvästi). Tämän jälkeen työntekijät hälyttivät poliisin.

Pommiryhmä ja vaarallisten aineiden asiantuntijat sulkivat alueen, mutta myöhemmin totesivat paketin kuitenkin vaarattomaksi.

GLEN-järjestön edustaja Davin Roche arvelee Gay Star Newsille tempausta sairaaksi vitsiksi - tai uhkaukseksi. Hän lisää, että tapaus sai ajattelemaan sitä, että monissa maissa ihmisoikeuksia puolustavat joutuvat paljon vaarallisempien uhkien kohteeksi.

GLEN (Gay and Lesbian Equality Network) on yksi Irlannin suurimmista glbti-vähemmistöjen aseman puolesta toimivista järjestöistä. Sillä oli näkyvä rooli tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä ajavassa kampanjassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toistaiseksi ei kuitenkaan tiedetä varmasti teon motiivia. Tapaus sattui vain muutamaa viikkoa sen jälkeen, kun Irlannissa oli kansanäänestyksessä hyväksytty samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeus.

PinkNews: Bomb squad evacuates LGBT charity over suspicious package
GayStarNews: Bomb squad sent to Irish gay charity´s office after package arrives with note saying ´Goodbye´

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!