Oikeus: Soulin pride-kielto laiton

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Tapahtuman verkkosivuilla kerrotaan pride-kulkueesta.

Oikeuden mukaan poliisi ei voi kieltää Etelä-Korean pääkaupungissa Korea Queer Festival -tapahtuman yhteydessä järjestettävää pride-kulkuetta. Kulkue on määrä järjestää sunnuntaina 28. kesäkuuta 9. kesäkuuta käynnistyneen pride-festivaalin huipennukseksi. Kulkueeseen odotetaan osallistuvan yli 20 000 ihmistä.

Poliisi perusteli kieltoa yleisellä turvallisuudella ja liikennesyillä. Kesäkuun alussa annettuun kieltoon järjestäjät vastasivat aikovansa järjestävänsä kulkueen kaikesta huolimatta. Priden järjestäjät arvelevatkin todelliseksi syyksi kiellolle vanhoillisten kristillisten ryhmien kielteistä suhtautumista tapahtumaan, ja heidän arvellaan nytkin järjestävän pride-tapahtuman vastaisia protesteja. Aiemmin protestoijat ovat esimerkiksi pyrkineet estämään kulkueen etenemistä käymällä maata kulkuereitille.

Oikeuden mukaan tapahtuman voi kieltää vain, jos se suoraan uhkaa yleistä järjestystä.

Etelä-Koreassa homoseksuaaliset suhteet ovat sallittuja, joskaan ne eivät nauti minkäänlaista lain suojaa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat ovat eteläkorealaisessa yhteiskunnassa vaiettu asia, ja useimmat hltbi-vähemmistöihin kuuluvat salaavat asian. Myös kouluja on kielletty puhumasta hlbti-kysymyksistä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät kysymykset ovat kuitenkin vähän kerrassaan esiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuosi vuodelta kasvanut pääkaupungin pride-tapahtuma on järjestetty 15 vuoden ajan. Poliisin yritys kieltää tapahtuma oli ensimmäinen laatuaan.

The Straits Times: South Korea court rules that gay pride parade can be held in Seoul, striking out police ban
BuzzFeed: South Korean Court Rules Police Cannot Ban LGBT Pride March
Etelä-Korea: Pride aiotaan järjesteää kiellosta huolimatta
Korea Queer Festival

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!