Etelä-Korea: Pride aiotaan järjesteää kiellosta huolimatta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Tapahtuman verkkosivuilla kerrotaan pride-kulkueesta.

Poliisi on kieltänyt Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin aiotun Korea Queer Festival -tapahtuman huipentavan pride-kulkueen, mutta järjestäjät ovat ilmoittaneet järjestävänsä kulkueen kiellosta huolimatta.

Poliisi perustelee kieltoa yleisellä turvallisuudella ja liikennesyillä.

Vanhoilliset kristilliset ryhmät ovat ilmaisseet vastustavansa tapahtumaa ja priden järjestäjät arvelevatkin sitä todelliseksi syyksi kiellolle. Vuosi vuodelta kasvanut pride-tapahtuma on järjestetty 15 vuoden ajan, mutta kielto on ensimmäinen laatuaan.

- Poliisin pitäisi suojella ilmaisuvapauksia sen sijaan että asettuvat puolustamaan niitä heikentämään pyrkuviä, sanoo tapahtuman toiminnanjohtaja Woo Ji-Young uutistoimisto AFP:lle.

Woo toteaa, että kulkue järjestetään poliisin kielloista riippumatta sunnuntaina 28. kesäkuuta. Noin 20 000 ihmisen odotetaan osallistuvan tapahtumaan, huolimatta riskistä saada sakot tai jopa vankeustuomio. Woon mukaan osallistujat ovat valmiita ottaamaan riskin.

Etelä-Koreassa homoseksuaaliset suhteet ovat sallittuja, joskaan ne eivät nauti minkäänlaista lain suojaa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvät asiat ovat eteläkorealaisessa yhteiskunnassa vaiettu asia, ja useimmat hltbi-vähemmistöihin kuuluvat salaavat asian. Myös kouluja on kielletty puhumasta hlbti-kysymyksistä.

Ensimmäinen naisten välinen suudelma maan televisiossa keväällä käynnisti kiivaan keskustelun.

PinkNews: Pride organisers in Seoul vow to defy ban
Korea Queer Festival
HS: Etelä-Korean Pride kiellettiin - järjestäjät aikovat pitää paraatin silti

1 kommenttia

Minne kristinuskomus leviääkin, siellä konservatiivi-kristityt alkavat maalata pirujaan seiniille ja käyttäytyä ihan kristillisen helvetillisen huonosti.

Pahimpiahan ovat yleensä käännynnäisuskovaiset. Taitavat tuolla Koreassa asialla olla katoliset ja helluntailaiset, jotka eivät usko Rakkauden ilosanomaan.