Kansanedustajat perustivat verkoston hlbti-vähemmistöjen oikeuksien tukemiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Kansanedustajat perustivat torstaina 21.5.2015 verkoston seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien edistämiseksi. Verkoston on tarkoitus levittää ajankohtaista tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointiin vaikuttavista asioista ja edistää tarvittavia uudistuksia.

Verkoston perustamisesta kertoo ihmisoikeusjärjestö Seta, joka on myös verkoston sihteeri. Verkoston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Jani Toivola (vihr) ja varapuheenjohtajina kansanedustajat Jaana Pelkonen (kok) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas). Kaikkien kansanedustajien kerrotaan olevan tervetulleita verkostoon.

Verkoston ajankohtaisksi lainsäädäntöasioiksi mainitaan translain uudistaminen, äitiyslain säätäminen ja moninaisten perheiden huomioiminen perhevapaajärjestelmässä. Lisäksi verkosto pitää tärkeinä teemoina esimerkiksi sateenkaarinuorten hyvinvointia, yhdenvertaisuutta vanhuuspalveluissa ja intersukupuolisten henkilöiden kohtelua.

On tärkeää, että niin sukupuoltaan pohtiva nuori, paikkaansa työelämässä etsivä sateenkaariperheen isä kuin kotipalvelua käyttävä tai palvelukodissa asuva transsukupuolinen ikäihminen tulevat kohdatuiksi asiantuntevasti ja kokonaisena omana itsenään, sanoo Jani Toivola.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää arvioi verkoston perustamista historialliseksi.

Seta: Historiallinen hetki: Kansanedustajat perustivat verkoston seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien tukemiseksi

2 kommenttia

WOW!!! (Taputuksia).
Voimia ja tsemppiä kovasti, taputuksia myös. Demokratian huipulla onkin työmaata jo asenteissa itsessään kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa. Pitäkää ääntä ja olkaa näkyviä!