Seta kerää tietoa viharikoksista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 6

Seta kerää vaikuttamistyötään varten tietoja erityisesti vuonna 2014 tapahtuneista viharikoksista. Järjestö toivoo kuvauksia ihmisten itse kokemista tai tuttavan kokemasta viharikoksesta.

Seta muistuttaa, että tietojen lähettäminen auttaa parantamaan hlbti-ihmisten turvallisuutta ja oikeuksia.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ on pyytänyt järjestöjä toimittamaan tietoja tapauksista. Seta käyttää tapaustietoja nimettömästi myös omassa vaikuttamistyössään. Tietoja pyydetään lähetettäväksi sähköpostitse 13.4. mennessä Setan tiedottajalle. Yhteystieto on Setan verkkosivuilla.

Setan verkkosivuilla kerrotaan tarkemmin viestin toivotusta muodosta.

Seta: Jouduitko viharikoksen uhriksi? Kerro se meille 13.4. mennessä!

6 kommenttia

Tuskin löytyy kovin montaa tällaista tekoa jonka _oikea_ motiivi olisi jonkun seksuaalinen/sukupuolinen poikkeavuus... Siis rakkaasta isänmaastamme Suomesta.
Viharikoksia on helppo vähätellä sellaisen, joka ei ole niitä koskaan omakohtaisesti kokenut. Itse en epäile vähääkään, etteikö Suomesta löytyisi paljonkin tositoimiin ryhtyneitä ja siihen valmiita homofoobikkoja.

Vähän ihmetyttää nimimerkin kala86 vihjaus siitä, että viharikoksen "oikea" motiivi olisikin jotain muuta kuin uhrin seksuaalinen tai sukupuolinen suuntautuminen. Olisiko takana nimimerkin halu vierittää syy uhrille tekijän sijaan?