Hugo´s Room Helsingin Punavuoressa sulkee ovensa vappuna

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 6

Helsingin Punavuoressa, Isolla Roobertinkadulla toimiva Hugo´s Room sulkee ovensa vappuna ja lopettaa toimintansa. Hugo´s Roomista vahvistetaan, että liiketoiminta on myyty. Uuden yrittäjän käsissä ravintolatoiminnan kerrotaan jatkuvan rockbaarina, ja paikan toiminnan gaybaarina päättyvän.

Samalla päättyy Punavuoren pitkä perinne yhtenä Helsingin sateenkaariväen yöelämän alueista.

Hugo´s Room avasi ovensa keväällä 2009. Kesäisin ravintolan edustalla on ollut iso ja suosittu terassi. Ennen Hugo´s Roomin avautumista saman omistajan Room Albert toimi Albertinkadulla. Alkuperäinen Room oli Erottajalla, lähellä Ison Roobertinkadun alkupäätä ja samalla nykyisen Hugo´s Roomin sijaintia.

Punavuoressa toimi vielä 2000-luvun alkuvuosina useita sateenkaarivähemmistöille suunnattuja baareja. Jo 1980-luvulla Isolla Roobertinkadulla aloitti toimintansa Gay Gambrini. Se sulki ovensa Don’t Tell Mama -yökerhon avattua ovensa Annankadun Kampin päässä 1990-luvun alkupuolella. DTM muutti 2000-luvun alussa takaisin juurilleen Isolle Roobertinkadulle, jossa se toimi vuoden 2011 loppuun asti. Lähistöllä Annankadulla toimi myös vuonna 1996 avannut ja 2012 ovensa sulkenut Lost & Found. Pursimiehenkadulla puolestaan toimi jonkin aikaa 1990-luvulla Olotila, ja Isolla Roobertinkadulla toiminut Imaamin keinutuoli oli sekin sateenkaariväen suosiossa. 2000-luvulla Annankadulla toimi myös Birdie, mutta sen lento jäi lyhyeksi.

Viime vuosina Helsingin sateenkaareva yöelämä on keskittynyt aivan kaupungin ydinkeskustaan: yhdessä ryppäässä toimivat karaokestaan tunnettu Mann´s Street, nuoremman hlbti-väen sekä näiden avarakatseisten ystävien suosima dtm ja hieman vanhempien miesten suosima Hercules. Keskustassa Kampissa on myös kahvila Cavalier sekä erotiikka- ja videoliikkeenä tunnettu Keltainen ruusu. Helsingin toinen "homoalue" on Kallio, jossa on pari nimenomaan sateenkaarikansalle suunnattua korttelikapakkaa: Fairytale ja Terassibaari, lisänä runsas joukko "sateenkaarimyönteisiä" paikkoja sekä sateenkaaren värejä tunnustava kahvila Kulma ja kesäisin toimiva Bear Park Cafe. Kallion yöelämää rajoittaa se, että alueelle ei juuri anneta lupia pitää ravintoloita auki yli kahden, koska yömetelin aiheuttamat häiriöt ovat suuret tiheään asutulla alueella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesällä 2014 Töölön kisahallin parkkipaikan reunalla Olympiastadionin vanhassa käymälärakennuksessa toimi isolla terassilla varustettu Freedom, ja vappuna sen on määrä aloittaa kesäkausi 2015.

Helsingin Punavuoren kaupunkipolun esittelykierros unohti homoelämän
Keskustelu: Stuff ja muuta Helsingin gaybaari-historiaa

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Jesse
  • 30.3.2015, 0.27
Hugo on ollut kiva paikka. Pitää nyt käydä kun vielä voi.
Yhtiön tulosta kun katsoo, niin tuo oli ainoa järkevä veto. Paikka on kiva ja henksu myös.