Tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat kokoustavat ja käynnistävät kansalaisaloitteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 19

Tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastustava Aito avioliitto ry järjestää lauantai-iltapäivänä kokouksen Vantaalla. Tilaisuudessa esitellään yhdenvertaista avioliittolainsäädäntöä vastustava kansalaisaloite, jonka kannatusilmoitusten kerääminen alkaa sunnuntaina.

Tilaisuudessa luennoi Jyväskylän yliopistossa kasvatustieteen professorina toimiva Tapio Puolimatka "tieteen näkökulmasta" siitä, "miten sukupuolineutraali avioliittolaki murentaa yhteiskuntaelämän perustaa".

Vieraina ovat myös Ranskassa järjestettyjen samaa sukupuolta olevien avioliittojen vastaisten väkivaltaisiksikin yltyneiden mielenosoitusten järjestäneen La Manif Pour Tous -järjestön presidentti Ludovine de La Rochère sekä Virossa äänekkäästi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden yhteiskunnallista tunnustamista ja yleisesti hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta edistäviä hankkeita vastustava Varro Vooglaid.

Tilaisuudessa ilmoitetaan olevan mukana myös Seppo Särkiniemi (kesk), Stig Kankkonen (rkp), Peter Östman (kd), Mika Niikko (ps) sekä Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Jukka Rahkonen. Tilaisuuden juontaa Pasi Turunen.

Tapahtumassa julkaistaan myös kansalaisaloite, jonka tavoitteena on kumota eduskunnan joulukuussa hyväksymä vuonna 2017 voimaan astuva tasa-arvoinen avioliittolaki. Aloitteen kannatusilmoituksia aletaan kerätä sunnuntaina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ennakkoilmoittautumisen vaatineeseen kokoukseen osallistuville luvataan kahvitarjoilu.

Kritiikkiä pelottelusta ja vääristelystä

Aito Avioliitto ry:n yhdenvertaisen avioliittolain vastainen hanke on ehtinyt jo saada kritiikkiä lapsien ottamisesta keppihevoseksi ja pelottelusta tasa-arvoisen avioliittolain vaikutuksilla: viestinnässään yhdistys on esimerkiksi esittänyt, että lakiuudistus muuttaisi lasten asema suhteessa biologisiin vanhempiinsa - että se "riistää lapsen oikeuden omaan isään ja äitiin", vaikka tasa-arvoinen avioliittolaki ei asiaan vaikuta.

Keskustelu: Kristillisdemokraattien ehdokkaiden näkemyksiä tasa-arvoisesta avioliitosta ja adoptio-oikeudesta
Keskustelu: Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista
Keskustelu: Vastustatko sukupuolineutraalia avioliittoa? Miksi?

19 kommenttia

Ajanhaaskausta, Ylen vaalikoneen perusteella vain 22% kansanedustajaehdokkaista ja 24% nykyisistä kansanedustajista äänestäisi tasa-arvoisen avioliiton kumoamisen puolesta.