Elton John mukana boikottikampanjassa homoparien adoptio-oikeutta vastustavaa Dolce & Gabbanaa vastaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5
Elton John

Muotisuunittelijaparina tunnettu Domenico Dolce ja Stefano Gabbana vastustavat samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta. Dolce & Gabbana -tuotemerkin luojat ovat kertoneet italialaiselle Panorama-lehdelle, että ainoastaan miehen ja naisen välinen "perinteinen" avioliitto on ainoa oikea kasvuympäristö lapsille. Pariskunta myös kutsui sijaissynnyttäjien avulla homoparien hankkimia lapsia keinotekoisiksi.

- Vastustamme homoadoptioita. Vain perinteinen perhe on perhe. Ei kemiallisia jälkeläisiä tai vuokrakohtuja: elämällä on luonnolliset polut. On olemassa asioita, joita ei voimuuttaa, sanoi kaksikko lehdelle.

Asiasta on käynnistynyt vilkas keskustelu sosiaalisessa mediassa. Myös joukko julkisuuden henkilöitä on arvostellut muotisuunnittelijaparin näkemyksiä.

Esimerkiksi Elton John kirjoitti Instagramissa #BoycottDolceGabbana-tunnisteella merkatussa päivityksessään, että kuinka nämä kehtaavat kutsua hänen sijaissynnyttäjän avulla hankkimia lapsiaan keinotekoisiksi. Hän myös totesi, että D&G-parin ajattelu on yhtä vanhanaikaista kuin vaatteensa - ja ettei enää koskaan käytä heidän suunnittelemia vaatteita.

Gabbana kuittasi Elton Johnin kommenttiin pitävänsä ylimielisenä sitä, ettei suvaitse toisin ajattelevia.

Ricky Martin taas kirjoitti Twitterissä, että muotisuunnittelijaparin ääni on liian vaikutusvaltainen käytettäväksi vihan levittämiseen. Myös Ricky Martinilla on kaksi sijaissynnyttäjän avulla saatua lasta.

Muusikko Courtney Love puolestaan on ilmoittanut haluavansa polttaa kaikki omistamansa Dolce & Gabbana -tuotteet.

Sunnuntaina D&G-parivaljakko yritti hillitä syntynyttä kohua sanomalla, ettei heidän tarkoituksena ollut tuomita muiden tekemiä valintoja, vaan käsitellä asiaa henkilökohtaisista lähtökohdista. Dolce kertoo sisilialaisena kasvaneensa perinteisessä perheessä, jolla on erityinen merkitys. Hänen mukaansa siellä hän oppi rakkauden ja perheen arvon.

Panorama: Dolce e Gabbana: l´unica famiglia è quella tradizionale
PinkNews: Sir Elton John to boycott Dolce & Gabbana after ´traditional family´ comments
PinkNews: Dolce and Gabbana: We never intended to judge ´non-traditional´ families

5 kommenttia

Kiinnostavaa on se, että rebel heart freedom fighter homomies naisen vartalossa Madonna on ollut hiljaa, liekö yhteiset aurinkolasibisnekset D&G:n kanssa taustalla.
"Vastustamme homoadoptioita. Vain perinteinen perhe on perhe. Ei kemiallisia jälkeläisiä tai vuokrakohtuja: elämällä on luonnolliset polut. On olemassa asioita, joita ei voimuuttaa, sanoi kaksikko lehdelle."

Kertokaapas d&g tuo niille kahjoille kristinuskovaisille, joiden koko uskomus perustuu vuokrakohtuun, sen jeesus-taruolennon tekaisemi-seksi. Eikös siellä ilman naista, vaimoa elävä jumala-käppänä heittänyt spermaansa heteroseksuaalisesti suuntautuneen pariskunnan vaimon pimppaan, että ne saivat lapsen satuihin.

Kommenttia muokattu: 16.03.2015 klo 22:50