Madonna: Homojen oikeudet ovat pitemmällä kuin naisten oikeudet

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Mikko Kivinen
  • 12

Pop supertähti Madonna väittää, että ihmiset suhtautuvat avoimemmin mielin homoihin kuin naisiin. Madonna sanoo Out magazinen haastattelussa, että homoilla on enemmän oikeuksia kuin naisilla.

Juuri uusimman Rebel Heart -nimisen levynsä julkaissut Madonna sanoo 10. maaliskuuta 2015 Out magazinelle antamassaan haastattelussa, että naisten asema ja yhdenvertaisuus ei ole muuttunut sitten vuoden 1983 HLBTI-ihmisten asemaan verrattuna.

- Homojen oikeudet ovat pitemmällä kuin naisten oikeudet. Ihmiset suhtautuvat avoimemmin mielin homoyhteisöön kuin naisiin, piste, Madonna tokaisee haastattelussa.

Naisten asema on hänen mukaansa jäänyt paikalleen.

- Se on edistynyt homoyhteisöllä ja afroamerikkalaisella yhteisöllä, mutta naiset käyttävät yhä vain hyväkseen persettään. Minulle viimeinen suuri rajaseutu ovat naiset.

Madonnan uskoo, että naiset ovat edelleen kaikkein marginalisoiduin ryhmä.

- He ovat edelleen se ryhmä, jonka ihmiset eivät anna muuttua, hän sanoo ja toteaa, että jotta nainen voi olla menestynyt naisen täytyy sopia tiettyyn muottiin: Täytyy käyttäytyä tietyllä tavalla, pukeutua tietyllä tavalla.

- Naiset ovat yhä luokiteltuja - olet joko neitsyt tai huora. Jos olet tietyn ikäinen, et saa ilmaista seksuaalisuuttasi, olla sinkku, tai seurustella nuorempien miesten kanssa, Madonna sanoo.

Madonnan 6. maaliskuuta julkaistun uusimman levyn, Rebel Heartin ensimmäinen singlelohkaisu on nimeltään Living for Love.

OUT: The Many Heresies of Madonna Louise Ciccone

12 kommenttia

Mä oikeastaan haluaisin lesbon mielipiteen tästä asiasta; tunteeko itsensä syrjityksi enemmän sen takia että ei ole hetero vai sen takia että on nainen?

Ainakin maailmanlaajuisesti voi sanoa että naisten asiat ovat paremmin kuin seksuaalivähemmistöjen asiat; niissä maissa missä naisten asema on huono, seksuaalivähemmistöjen asema on vielä huonompi.
  • 2 / 12
  • Vastaus
  • 11.3.2015, 11.03
Queer-naisena koen kolminkertaista syrjintää: olen ensin nainen, toiseksi olen nainen ilman miestä, ja kolmanneksi homoseksuaali. Kaksi ensimmäistä vaikeuttavat elämää ilman muuta enemmän kuin viimeinen. Täysin samaa mieltä Madonnan kanssa tästä, hienoa että hän uskaltaa sanoa asian ääneen, vaikka miespuoliset homofanit ottavatkin siitä varmasti itseensä. Naisella on pointti, kuunnelkaa häntä, antakaa hänen kokemukselleen tilaa.