Madonna: Homojen oikeudet ovat pitemmällä kuin naisten oikeudet (juttukommentit)

Mä oikeastaan haluaisin lesbon mielipiteen tästä asiasta; tunteeko itsensä syrjityksi enemmän sen takia että ei ole hetero vai sen takia että on nainen?

Ainakin maailmanlaajuisesti voi sanoa että naisten asiat ovat paremmin kuin seksuaalivähemmistöjen asiat; niissä maissa missä naisten asema on huono, seksuaalivähemmistöjen asema on vielä huonompi.
Queer-naisena koen kolminkertaista syrjintää: olen ensin nainen, toiseksi olen nainen ilman miestä, ja kolmanneksi homoseksuaali. Kaksi ensimmäistä vaikeuttavat elämää ilman muuta enemmän kuin viimeinen. Täysin samaa mieltä Madonnan kanssa tästä, hienoa että hän uskaltaa sanoa asian ääneen, vaikka miespuoliset homofanit ottavatkin siitä varmasti itseensä. Naisella on pointti, kuunnelkaa häntä, antakaa hänen kokemukselleen tilaa.
Madonna tekee perus-virheen, verratessaan sorrettujen asemaa toisiinsa.
Sitähän harrastavat ne, joiden mielestä "noitten" huonoa asemaa ei tarvitse korjata, koska se ei ole (heidän mielestään) niin huono, kuin "näitten" asema on.

Madonnalle voisi, hänen logiikkansa mukaan sanoa että perus-muusikoiden asema on paljon huonompi, kuin mega-muusikoinen, eikä perus-muusikoiden asema ole vuosikymmenten saatossa juurikaan parantunut - ja mitähän Madonna aikoo tehdä sen ongelman eteen?

Tai juutalaisten mystistä kabbala-traditiota kannattava Madonna voisi myöntää naisten sortamisen miinaksi sen, ettei siellä toorassa, raamatussa ja koraanissa ole nais-jumalaa, kun ne ovat sepustaneet lähinnä vain "miestenkesken" profeettapapparaiset. Se asia kannattaisi korjata ensi töikseen.

Kommenttia muokattu: 11.03.2015 klo 19:26
  • 4 / 12
  • SaintJudy
  • 11.3.2015 19:12
Madonnan miespuoliset (gay) fanit ottavat "itseensä" mistä tahansa artistiin liittyvästä... joten kokeillaan! :-)

Aika jännä muuten miten Madonna näki ongelmalmana sen, että homomiehet joiden seurassa hän viihtyi eivät halunneet harrastaa seksiä hänen kanssaan. Onkohan hän tämän takia valjastanut homot taustatanssioiksi ja esittää homoseksuaalisuuden seksuaalisessa kontekstissa: koska fanit ovat nykyään Grinderissä, siellä myös päivystää Madonna? Valitettavasti tässä mielessä hän on jo sortunut "Cher-like fag-haggeryyn". Madonna tuntuu olevan kovin obsessoitunut seksuaalisuuteen ja sen esittämiseen "sananvapauden nimissä", että ei itse ole juurikaan muuttunut vuoden 1993...saatika sitten 1983.

Madonna kritisoi naisia siitä, miten nämä "käyttävät persettään" edetäkseen urallaan. Madonnan edustama new wave/punk feminismi aikoinaan otti naiselliset keinot omaan käyttöönsä - tätä myös feministit kiittelivät Madonnan kohdalla. Tosin Morrissey mielestä Madonna "reinforces everything absurd and offensive. Desperate womanhood. Madonna is closer to organised prostitution." Lainaus on jo 1980-luvulta.

Mitä homojen ja naisten oikeuksiin tulee, näitä mielestäni ei voi verrata toisiinsa. Kyse ei ole oikeuksista vaan tasa-arvosta - ja kuten todettu, tämäkin on hyvin länsmainen ilmiö. Misogynia ja homofobia kulkevat yleensä käsi kädessä, arvelen kuitenkin, että homofobiaa on nykypäivänä vaikeampi ilmaista sen saaman julkisuuden takia. Avoimuudesta se ei kerro, vaan itsesensuurista kenties. Myös homojen harjoittama misogynia johon liittyy myös transfobia on jokseenkin vaiennettu aihe.
Homo-Miehethän ovat yleensä ottaen erittäin nais- ja transystävällisiä, koska naiset ja naismaiset transut eivät homo-Miehiä kiinnosta yhtään siinä seksuaalisessa mielessä, joten homo-Miehet osaavat ottaa heidät ihan vaan ihmisinä, täysin epäseksuaalisina, ilman seksuaalisuuden luomia ongelmia.

Toki sitten jos esim. transut harrastavat Mies- ja homofobiaa, esim. tuppautuen Miesten bileisiin transu-naikkosina häiriköimään, pitää homo-Miesten sanoa transuille joskus suorat sanat että älä transu ole foobikko, älä transu häiriköi "naisena".

Kommenttia muokattu: 11.03.2015 klo 19:32
  • 6 / 12
  • SaintJudy
  • 11.3.2015 20:04
"Myös homojen harjoittama misogynia johon liittyy myös transfobia on jokseenkin vaiennettu aihe."

Mutta onneksi täällä se tulee sentään julki! :-D
Ainoa rimanalitus tuli nyt Madonnalta; naisia on enemmistö kaikista vähemmistöistä, myös homoista ja mustista. Vähemmistön selän taakse on enemmistönä hiukan vaikea piiloutua.

Naiset myös pääasiassa kasvattavat lapset, joista yli puolet on tulevia naisia - he saavat katsoa peiliin tässä asiassa. Mistä ne arvot tulivatkaan, kodeista, vanhemmilta? Edellinen selittänee sen, miksi naisten asema ei ole muuttunut ajan kuluessa; valtaosaa naisista, eli valtaosaa ihmiskuntaa, ei voisi kiinnostaa vähempää koko tasa-arvo.

Madonna ei tietenkään "girl powerin" sanansaattajana voi tehdä sellaista pyhäinhäväistystä, että päätyisi morkkaamaan naisia. Näin jäljelle ei jää muuta kuin kiukuttelu ja puskien satunnainen hakkaaminen, jollaista päästiin todistamaanSuomessa taannoin Kaisaniemen raiskausten kohdalla; "Hakatkaa ne puskat alas varjostamasta teitä!", kuului naiszuurnalistien kiukkuinen kommentti yhdestä suusta siihen, miten raiskauksiin pitää puuttua.

Muistaakseni biologiassa tälle oli oma nimensäkin - sijaiskäytös tai tulvatoiminto. Niitä esiintyy tutkitusti myös ihmisillä.
Nimimerkki "Vastaus" arvelee homoseksuaalisuuden vaikeuttavan elämää vähemmän kuin naiseuden ja sen, että on nainen ilman miestä.

Eihän henkilökohtaisesta kokemuksesta voi suoranaisesti kiistellä, mutta rohkenen kuitenkin herättää pohtimaan asiaa syvemmältä: ongelmat homoseksuaalisuuden vuoksi yleensä alkavat siinä vaiheessa kun homoseksuaalisuus tulee syystä tai toisesta ilmi - tai syntyy edes epäilys. Naiseutensa on vaikeampi tietysti peittää kuin homoseksuaalisuutensa. Jos nyt monissa länsimaissa homojen asema on kohentunutkin, niin maailmanlaajuisesti taitaa yhä olla oman turvallisuutensa ja henkensä kannalta vaarallisempaa elää omana itsenään homona (naisena tai miehenä) kuin naisena.

Homoilla on siis naisia paremmin niin kauan kun homoutensa voi peittää. Ei muuten.

***

En nyt käy penkomaan viisaampien arvioita, mutta jotenkin muistelisin, että miehissä homoseksuaalisuutta esiintyisi jonkin verran naisia enemmän - joten siinä valossa homoissa olisi enemmän miehiä kuin naisia.
  • 9 / 12
  • Xx_Val_xX
  • 12.3.2015 10:24
Homo-Miehethän ovat yleensä ottaen erittäin nais- ja transystävällisiä, koska naiset ja naismaiset transut eivät homo-Miehiä kiinnosta yhtään siinä seksuaalisessa mielessä, joten homo-Miehet osaavat ottaa heidät ihan vaan ihmisinä, täysin epäseksuaalisina, ilman seksuaalisuuden luomia ongelmia.

Toki sitten jos esim. transut harrastavat Mies- ja homofobiaa, esim. tuppautuen Miesten bileisiin transu-naikkosina häiriköimään, pitää homo-Miesten sanoa transuille joskus suorat sanat että älä transu ole foobikko, älä transu häiriköi "naisena".

Kommenttia muokattu: 11.03.2015 klo 19:32

* Kun transut (tiitit) tulevat teidän bileisiin, niin he ovat silti miehiä, ei naisia! Samaan hengenvetoon joutuisit sanomaan naismaiselle homomiehelle sen minkä sanot transuille koska he käyttäytyvät naisellisesti.
Valitettavasti, tai onneksi, Helsingissäkään ei oikein voi valita kenelle bileitä järjestetään, vaan scene muodostuu itsestään jos saa tuulta alleen.

Itseasiassa Helsingissä, joka nyt ei tietenkjään ole koko Suomi, on järjestetty viimevuosina vain muutamat men only bileet. MSC-Finlandin kerhoillat ja Stroke. Hercules on ilmeisesti muuttanut ovipolitiikkaa myös, tai sitten naiset ovat löytäneet paikan myös. MSC-Finland tunnetaan (suhteellisen) tiukasta Dress-codesta, epäilen suuresti että sinne edes kukaan dragissa pyrkii - tosin drag on aika laaja käsite, mieheksikin voi pukeutua. Stroke muutti muotoaan vuosien varrella fetisssihenkisistä men-only bileistä queer, myös dragiä nähtiin ja heidät toivotettiin tervetulleiksi - vaikka kuvagallerioihin valikoitui karvaisimmit tyypit.
Bears On Boardia mainostettiin ensin Men Only, ennakkilippupaniikissa lipunmyynti avattiin myös naisille, mikä aiheutti hieman hämminkiä. Risteluemäntänä on alusta asti toiminut drag-artisti. Kampissa Otso-klubi on aloittanut karhuhenkisille miehille, mutta ei ilmeisesti sulje pois muitakaan metsäneläjiä.

Human jaksaa muistuttaa miten "transut tuppautuvat" puoliväkisin miesten bileisiin, en ole kuullut yhdestäkään tälläisestä tapauksesta. Olen kyllä nähnyt ihmisiä käännytettävän MSC-Finlandin ovelta dress coden takia.
Kun puhutaan homojen asemasta pahiten syrjivissä maissa, on syytä muistaa, että useimmissa näissä maissa nainen ei ole oikeussubjekti ollenkaan. Siis hän ei voi omistaa omaisuutta, ei voi periä, ei voi liikkua ulkona kuin tietyissä vaatteissa jne. Hän on isänsä, veljensä tai aviomiehensä edustama, eli siis lapsen tai orjan asemassa. Miespuolisella homolla on paljon mieheyteen liittyviä etuja, vaikka homous onkin hänelle haitaksi.

En itsekään pidä kaikkein hedelmällisimpänä keskustelua, jossa sorretut ryhmät riitelevät siitä, kuka on sorretuin; siksihän esim. Suomessa lesbot ovat osallistuneet aktiivisesti AIDS-työhön, vaikka ongelma on ollut mieshomojen. Kuitenkin esim. transmiesystäväni kertoo hyytäviä tarinoita homomiesten transfobisuudesta. Sisäiset ongelmat on myös vähemmistöjen syytä tunnustaa, jotta niistä voidaan keskustella.
  • 12 / 12
  • The 2020 Fe(male)
  • 12.3.2015 18:10
No voi kauhia!!Totta kai homojen oikeudet on pidemmällä kiuin naisten,koska Miehet ovat TÄRKEEMPIÄ kuin naiset!!Miehet eivät sentään valita kuin naiset!!Vaikka kyl tuntuu ett ois parempi jos olisin nainen ...