Keskitysleirien vaatetusta muistuttavaa kangaskuosia vaaditaan pois myynnistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
ADL julkaisi kannanottonsa verkkosivuillaan maanantaina.

Antisemitismiä vastaan toimiva Anti-Defamation League -kansalaisjärjestö on vaatinut Urban Outfitters Inc. -nimistä amerikkalaista vaatekauppaketjua poistamaan myynnistä tuotteen, jonka kankaan kuosin katsotaan tuovan mieleen natsi-Saksan keskitysleirille sulkemien vankien vaatetuksen.

Suomessa tapauksesta kertoi Talouselämä.

Kangas on harmaa-valkoraitainen ja siihen on painettu vaaleanpunaisia kolmioita. Keskitysleireille homoseksuaalisuuden vuoksi suljettujen oli käytettävä vaatteissaan vaaleanpunaista kolmiota.

- Tahallista tai ei, tämä harmaa-valkoraitainen kuviointi ja vaaleanpunainen kolmio on syvästi loukkaava, eikä sitä pidä valtavirtaistaa osaksi populaarikulttuuria, sanoi ADL:n kansallinen johtaja Abraham H. Foxman, joka kuuluu holokaustista selviytyneisiin.

- Kehotamme Urban Outfittersiä poistamaan valikoimastaan välittömästi tuotteen, joka aavemaisesti muistuttaa vaatetuksesta, jota holokaustin uhrit joutuivat pitämään yllään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjeessään Urban Outfittersin toimitusjohtajalle ADL ilmaisi huolensa tunteettomasta suunnittelusta ja yhtiön tapaa käyttää tuotteissaan holokaustin kuvastoa.

Vaatekappale ei Bloombergin mukaan ole esillä ketjun verkkosivuilla, mutta oli vielä ainakin tiistai-iltana myynnissä ketjun myymälässä New Yorkissa 69 dollarin hintaan. Urban Outfitters ei vastannut Bloombergin kommenttipyyntöön.

Juutalaisten oli keskitysleirillä puolestaan pidettävä vaatteisiinsa ommeltua keltaista Daavidin tähteä. Urban Outfitters on keväällä 2012 saanut ADL:ltä kritiikkiä myös siitä, että se oli painattanut T-paitaan Daavidin tähden. Tuolloin tanskalainen yhtiö kertoi, ettei paitaa ollut tarkoitettu myyntiin.

New Yorkissa päämajaansa pitävä vuonna 1913 perustettu Anti-Defamation League, ADL, on yhdysvaltalainen kansainvälisesti toimiva kansalaisjärjestö. Se ilmoittaa taistelevansa antisemitismiä ja kaikenlaista kiihkoilua vastaan, puolustavansa demokraattisia ihanteita, suojelevansa kansalaisoikeuksia ja tukevansa Israelia.

ADL: ADL to Urban Outfitters: Remove Tapestry ´Eerily Reminiscent´ of Holocaust Garb
Bloomberg: Urban Outfitters Slammed for Tapestry Looking Like Holocaust Garb
Talouselämä: Hipsterikauppa myy ´holokaustikangasta´ - järjestö suuttui

1 kommenttia

Tuohon kangaskuosiin olisi syytä painattaa selvästi näkyvä lisäteksti:

"christen Nazis - Nie wieder!"

Myynnissä on myös pilvin pimein äärikristittyjen, äärioikeistolaisten natsien SS-joukkojen univormukopioita, joita jotkut jopa vielä fetisistisesti käyttävät

https://www.google.fi/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&q=SS+uniform

https://www.google.fi/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&q=SS-Totenkopfverb%C3%A4nde+univorm

wikipedia: "SS oli avainroolissa holokaustina tunnetussa kansanmurhassa: SS-valtakunnanjohtaja (Reichsführer-SS) Heinrich Himmler oli lopullisen ratkaisun pääarkkitehti ja SS-joukot toimivat kansanmurhan toimeenpanijoina eri tehtävissä. SS:n Einsatzgruppe-komennuskunnat murhasivat yli miljoona siviiliä ja SS-Totenkopfverbände hallinnoi keskitys- ja tuhoamisleirejä, joissa surmattiiin miljoonia juutalaisia, puolalaisia, romaneja, venäläisiä ja homoseksuaaleja. SS syyllistyi moniin muihinkin sotarikoksiin.

Natsihallinnon propagandassa SS-joukot esitettiin erityisen kurinalaisina eliittisotilaina ja joukkojen motto oli ”Uskollisuus on kunniani” (Meine Ehre heißt Treue.) Toisessa maailmansodassa SS:n rintamajoukot, Waffen-SS, sotivat Wehrmachtin rinnalla. Monet Waffen-SS-yksiköistä olivat eliittiyksiköitä, jotka saivat parhaan ja uusimman aseistuksen. Waffen-SS värväsi myös ulkomaalaisia vapaaehtoisia. Esimerkiksi Suomesta lähti noin 1 200 miestä palvelemaan Waffen-SS-joukoissa."

Gay-holocaust, Homocaust:

http://www.homocaust.org/

Vapautushan koitti muille, natsien kukistumisen jälkeen keväällä 1945, mutta ei homoille Saksassa, vaan heidät marssitettiin jatkamaan natsien heille määräämiä tuomioita ja heitä tuomittiin natsiajan jälkeen paljon lisääkin, aina 1969 asti.
http://www.hardenet.com/homocaust/liberationforothers.htm

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/gaycomp.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_homosexuals_in_Nazi_Germany_and_the_Holocaust

http://www.holocaustresearchproject.org/othercamps/dachau.html

- - -

Kuten juutalaistenkin vihaaminen ja holokaustin käsikirjoitus, niin äärikristittyjen natsien homovihakin tuli täältä käsin
http://apprising.org/2009/08/30/martin-luther-on-homosexuality/

Tässä se juutalaisten holokaustin käsikirjoitus:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisista_ja_heid%C3%A4n_valheistaan
(ks. lopussa Aiheesta muualla -linkki)

- - -
"New Yorkissa päämajaansa pitävä vuonna 1913 perustettu Anti-Defamation League, ADL, on yhdysvaltalainen kansainvälisesti toimiva kansalaisjärjestö. Se ilmoittaa taistelevansa antisemitismiä ja kaikenlaista kiihkoilua vastaan, puolustavansa demokraattisia ihanteita, suojelevansa kansalaisoikeuksia ja tukevansa Israelia."

Eli ADL harrastaa myös natsimaista tekopyhyyttä, miehitetyn Palestiinan palestiinalaisia kohtaan. natseista ei pitäisi ottaa mallia!

Kommenttia muokattu: 12.02.2015 klo 12:39