Malesia: Oppositiojohtaja katsottiin syylliseksi sodomiaan korkeimmassa oikeudessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2

Malesian korkeimman oikeuden mukaan maan oppositiojohtaja Anwar Ibrahim on syyllistynyt seksin harjoittamiseen toisen miehen kanssa.

Korkein oikeus pysytti alemman oikeusasteen tuomion voimassa, joten Anwar joutuu vankilaan viideksi vuodeksi.

Muslimienemmistöisessä Malesiassa miesten välinen seksi voi johtaa 20 vuoden vankeustuomioon. Tuomion arvellaan lopettavan Anwarin poliittisen uran. Tuomion myöt Anwar menettää paikkansa parlamentissa, samoin osallistuminen vuoden 2018 vaaleihin ei ole mahdollista.

67-vuotias Anwar Ibrahim esiintyi oikeudessa vaimonsa ja lastensa kanssa. Samaan aikaan satoja oppositiojohtajan tukijoita kerääntyi pääkaupunki Kuala Lumpuriin osoittamaan mieltä. Tuomiota pidetään yleisesti poliittisena, niin Malesiassa kuin muuallakin maailmassa.

Anwar on ollut vankilassa homoseksin harjoittamisesta ja korruptiosta annetun tuomion vuoksi kuusi vuotta, vuosina 1998-2004. Syytösten mukaan Anwarin tekojen kohteena oli hänen miesapulaisensa. Anwar kielsi kaikki syytteet ja arvioi kyseessä olevan poliittinen salaliitto. Anwar oli 1990-luvulla riitautunut valtapuolueen johtohahmojen kanssa. Ennen riitaantumista hän toimi Malesian varapääministerinä vuosina 1993–1998.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vapautumisensa jälkeen Anwar vei opposition vaalivoittoon vuonna 2008, mutta vuoden 2010 keväällä Anwaria vastaan alkoi uusi oikeudenkäynti, jonka Anwar katsoo yhä olevan poliittinen ja vallassa olevan hallituksen järjestämä. Anwar sai noin vuosi sitten viiden vuoden vankeustuomion alemmassa oikeusasteessa, josta hän valitti korkeimpaan oikeuteen.

Maan pääministeri kieltää, että kyseessä olisi hallituksen ajojahti. Hän toteaa, että asian toi esiin Anwarin henkilökohtainen assistentti. Pääministerin mukaan oikeusistuin on antanut tuomion riippumattomana elimenä, ja vaatii kansaa kunnioittamaan oikeuden päätöstä.

Anwaria pidetään nykyhallinnon kannalta uhkana. Hän on esimerkiksi kampanjoinut korruptiota vastaan.

GayStarNews: Malaysia´s top court upholds sodomy conviction against opposition leader
Wikipedia: Anwar Ibrahim

2 kommenttia

Poliittinen ja inhimillinen ajojahtihan tuo on. Nuo abrahamiseen hölynpölyyn turmeltuneet maat ovat kieroiluun suuntautuneita.

Tuomio "homoseksistä" on ainakin täysin perusteeton miekkoselle, jolla on vaimo ja lapsia. Tuomiossa "biseksistä" olisi ollut jotain edes asiaan haiskahtavaa.
  • 2 / 2
  • Trollius Humanus
  • 12.2.2015, 6.43
Bifobia on vakava sairaus. Sitä ei voi hyväksyä.