Toivola sittenkin ehdolle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 7
Vihreiden Jani Toivola Tahdon2013 -tapahtuman rakkausjuhlassa tammikuussa 2015 (kuva: Mikko Kivinen)

Vihreiden Jani Toivola on sittenkin ehdolla huhtikuun eduskuntavaaleissa. Syksyllä Toivola oli ilmoittanut, ettei mene ehdolle. Syynä hän mainitsi perheensä tarpeet ja lapsen hoidon. Helsingin Sanomien kulmapöytähaastattelussa Toivola kuitenkin kertoi 6.2.15 sittenkin aikovansa pyrkiä uusimaan edustajuutensa. Toivola on ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä.

- Olen edelleen äärirajoilla ja tunnistan nuo aiemmin sanomani lauseet, mutta aikaa on kulunut ja suhteeni vanhemmuuteen on kehittynyt. Työ ja arki sujuvat nyt huomattavasti paremmin. Olenkin pyörtänyt päätökseni ja lähden ehdolle vaaleissa, Toivola sanoi haastattelun aluksi HS:n uutisen mukaan.

- Onhan tämä päätös tietysti takinkäännös, mietin sitä pitkään ja hartaasti. Juttelin asiasta monen ihmisen kanssa ja esimerkiksi äitini sanoi, että 'älä jätä tätä tilaisuutta käyttämättä vain siksi, että et näyttäisi ihmiseltä joka pyörtää päätöksensä'. Tämä on ihmiselämää. En pelkää muuttaa mieltäni jos tilanne sitä vaatii. Tällä päätöksellä kunnioitan itseäni ja omaa elämääni, Toivola sanoo.

Uutinen HS:ssä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

Päivän huonoin uutinen.
Se oli hyvä päätös. Jani Toivola on toiminut ansiokkaasti lakivaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Pari esimerkkiä.

Kun eduskunta alkoi 27.11. käsitellä kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista, Toivola piti aloituspuheen, jossa hän esitti eduskunnalle, että tasa-arvoa kannattavien lakivaliokunnan jäsenten vastalause siinä olevine lakimuutosehdotuksineen ja perusteluineen otettaisiin käsittelyn pohjaksi. Eduskunta kannatti vastalausetta äänin 105-92.
Toivolan aloituspuhe 27.11., suosittelen lukemaan:
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_120_2014_vp_2_2_60_p.shtml

Eduskunnan lopullinen äänestys kansalaisaloitteesta oli 12.12., jolloin siis hyväksyttiin laki avioliittolain muuttamisesta äänin 101-90. Jani Toivola esitti eduskunnan hyväksyttäväksi seuraavan lausuman: ”Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy viivytyksettä valmistelemaan esityksen tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämistä muutoksista tarvittaviin muihin lakeihin ja antaa esityksen eduskunnan käsiteltäväksi 31.12.2015 mennessä.” Eduskunta hyväksyi lausuman, joka on nyt osana avioliittolain muutosta ( http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ek_41_2014_p.shtml ).
Toivolan aloituspuhe 10.12. lopullisen käsittelyn alkaessa. Puheen lopussa Toivolan esittämä lausuma, joka hyväksyttiin.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_127_2014_vp_24_3_84_p.shtml
---
Toivola kertoo päätöksensä taustoista mm. seuraavasti: "Sain olla tekemässä osaltani historiaa, kun voitimme äänestyksen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tämän jälkeen sain todella paljon vetoomuksia, että asettuisin sittenkin ehdolle ja jatkaisin työtä moniarvoisen Suomen edistämiseksi."
http://www.vihreat.fi/tiedotteet/kansanedustaja-jani-toivola-asettuu-ehdolle-eduskuntaan

Jani Toivola on ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.