Toivola sittenkin ehdolle (juttukommentit)

  • 2 / 7
  • Havainnoija
  • 6.2.2015 22:10
Se oli hyvä päätös. Jani Toivola on toiminut ansiokkaasti lakivaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Pari esimerkkiä.

Kun eduskunta alkoi 27.11. käsitellä kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista, Toivola piti aloituspuheen, jossa hän esitti eduskunnalle, että tasa-arvoa kannattavien lakivaliokunnan jäsenten vastalause siinä olevine lakimuutosehdotuksineen ja perusteluineen otettaisiin käsittelyn pohjaksi. Eduskunta kannatti vastalausetta äänin 105-92.
Toivolan aloituspuhe 27.11., suosittelen lukemaan:
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_120_2014_vp_2_2_60_p.shtml

Eduskunnan lopullinen äänestys kansalaisaloitteesta oli 12.12., jolloin siis hyväksyttiin laki avioliittolain muuttamisesta äänin 101-90. Jani Toivola esitti eduskunnan hyväksyttäväksi seuraavan lausuman: ”Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy viivytyksettä valmistelemaan esityksen tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämistä muutoksista tarvittaviin muihin lakeihin ja antaa esityksen eduskunnan käsiteltäväksi 31.12.2015 mennessä.” Eduskunta hyväksyi lausuman, joka on nyt osana avioliittolain muutosta ( http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ek_41_2014_p.shtml ).
Toivolan aloituspuhe 10.12. lopullisen käsittelyn alkaessa. Puheen lopussa Toivolan esittämä lausuma, joka hyväksyttiin.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_127_2014_vp_24_3_84_p.shtml
---
Toivola kertoo päätöksensä taustoista mm. seuraavasti: "Sain olla tekemässä osaltani historiaa, kun voitimme äänestyksen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tämän jälkeen sain todella paljon vetoomuksia, että asettuisin sittenkin ehdolle ja jatkaisin työtä moniarvoisen Suomen edistämiseksi."
http://www.vihreat.fi/tiedotteet/kansanedustaja-jani-toivola-asettuu-ehdolle-eduskuntaan

Jani Toivola on ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.
Lukijatiedossa on siis korjaus, Toivola on sen mukaan ehdolla Uudellamaalla.
  • 4 / 7
  • Jorma Hentilä
  • 7.2.2015 2:22
Mitenkään väheksymättä Jani Toivolan panosta avioliittolain käsittelyssä on todettava, etteivät Havainnoijan esimerkit kerro mistään erityisestä ansiokkuudesta.

Lakivaliokunnan vähemmistön vastalause, jonka mukaisen päätöksen eduskunta teki, samoin kuin hyväksytyksi tullut ponsi, olivat lakivaliokunnan vähemmistön yhteisiä tuotoksia. Yhdessä oli sovittu, että Jani Toivola tekee ehdiotukset suuressa salissa.
  • 5 / 7
  • Rokkihomo
  • 7.2.2015 20:51
Toivottavasti Toivola saa tarpeeksi ääniä näissäkin vaaleissa.
Ihan jo siksi että hänestä ärsyyntyjät eivät joutuisi pitkästymään.
  • 7 / 7
  • Havainnoija
  • 1.3.2015 0:10
Puheviestinnän opettajien yhdistys Logonomit ry valitsi Jani Toivolan pari vuotta sitten Vuoden puhujaksi. Toivola on tähän mennessä käynyt puhumassa yli 200 koulussa ja muilla areenoilla erilaisuudesta sekä ihmisten hyväksymisestä ja kunnioittamisesta. Puheviestinnän opettajat kehuivat Toivolan ilmaisun olevan lämmintä, selkeää ja keskusteluun rohkaisevaa.
Vakiokitisijät, jotka taatusti eivät koskaan ole olleet paikalla Toivolan tilaisuuksissa esimerkiksi kouluissa, alkoivat heti narista.

Nyt kun Toivola on kansanedustajana toiminut ansiokkaasti muun muassa lakivaliokunnassa sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa, niin jälleen samaa kitinää. Mitä tulee avioliittolain muutoksen käsittelyyn, niin esimerkiksi Tynkkynen ja Toivola esiintyivät erittäin asiallisesti, heillä oli faktat hallussa ja erityisen ilahduttavaa oli tietenkin, että homot vihdoinkin esittivät meitä koskevat asiat myös eduskunnassa.

Eräs tuttavani kysyi, mistä toistuva kitinä Toivolaa kohtaan johtuu. Todennäköisesti syynä on kateus, koska kitisijät eivät itse uskalla elää avoimesti, puhumattakaan yleisön edessä esiintymisestä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta.
Vaaliennustelukyselyjen perusteella Toivola saisi Uudenmaan vaalipiirin vihreiden ehdokkaista eniten ääniä ja uusisi siten edustajanpaikkansa.
---
”Lakivaliokunnan vähemmistön vastalause, jonka mukaisen päätöksen eduskunta teki, samoin kuin hyväksytyksi tullut ponsi, olivat lakivaliokunnan vähemmistön yhteisiä tuotoksia. Yhdessä oli sovittu, että Jani Toivola tekee ehdiotukset suuressa salissa.”

Sen kaikki tietävät, eikä kukaan ole muuta väittänytkään.

”Mitenkään väheksymättä Jani Toivolan panosta avioliittolain käsittelyssä on todettava, etteivät Havainnoijan esimerkit kerro mistään erityisestä ansiokkuudesta.”

Se on tietenkin pelkästään sinun mielipiteesi.

Kommenttia muokattu: 01.03.2015 klo 00:38