Jyväskylä siirsi homokommenteilla kohauttaneen poliitikon pois nuorisotyöstä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Juhani Starczewski on siirretty Jyväskylässä pois nuorisonohjaajan tehtävistä.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan päätöksen tehnyt Jyväskylän nuorisojohtaja Antti Kolu kertoo syyksi Starczewskin esittämät näkemykset ja lausunnot sukupuolisten vähemmistöjen asemasta Suomessa.

Kolu kertoo lehdelle, että nuorisotyössä ihmisiin suhtaudutaan tasa-arvoisesti sosiaalisesta, uskonnollisesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Hänen mukaansa Starczewskin "toimenkuvaa Jyväskylän kaupungilla ollaan päivittämässä".

Myös Jyväskylän kaupunginvaltuustossa istuva Starczewski kasoo homoseksuaalisuuden olevan syntiä. Tammikuussa hän kertoi pitävänsä mahdollisena, että eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman homomyönteinen toiminta on voinut johtaa hänen vaimonsa sairastumiseen ja kuolemaan "Jumalan kostona".

Kristillisdemokraatit päätyivät nopeasti erottamaan Starczewskin jäsenyydestään. Sen jälkeen Starczewski perusti uuden puolueen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskisuomalainen kertoo Starczewskin olleen Jyväskylän kaupungin palveluksessa pitkään, aiemmin lastentarhanopettajana ja viimeksi nuorisonohjaajana.

Keskisuomalainen: Esitti jyrkkiä homokommentteja – Kaupunki siirsi kohupoliitikon pois nuorten parista
KD-valtuutettu pohtii Heinäluoman vaimon kuolemaa ´Jumalan kostona´

3 kommenttia

Uutisen henkilö nousi näkemyksineen julkisuuteen jo aikaa sitten, mm silloin paikallismediassa paljon näkyvyyttä saaneella kampanjalla saada raamattuja uuden hotellin huoneisiin Jyväskylässä. Kaupungin hallinnossa sopivuutta lapsi- ja nuorisotyöhön ei kuitenkaan kyseenalaistettu. Nyt tehtyä päätöstä taustoittaa se, että kaupungin ylin johto vaihtui vuoden 2015 alusta. Kokoomuslaisen tilalle kaupungin johtoon valittiin demari.
Voihan kaikenlaisia yhteyksiä nähdä. Minusta kampanjoiminen Raamattujen saamiseksi hotellihuoneisiin ei kuitenkaan sinänsä ole syy kyseenalaistaa henkilön tekemisiä yleisesti. Sen sijaan tällaiset kansanryhmään kohdistuvat avautumiset ovat.