Rovaniemen Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä mahdollisuus hiv-pikatestaukseen

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren

Hiv-tukikeskus on vuonna 2015 Rovaniemellä järjestettävän Arctic Pride -tapahtuman yhteistyökumppani. Tukikeskus toimittaa tapahtumaan turvaseksipakkauksia ja muuta turvaseksimateriaalia sekä saapuu Rovaniemelle tekemään hiv-pikatestejä.

CHECKPOINT 2.0 -testaus järjestetään lauantaina 21.2. kello 14-18, City Hotellin Saga-kabinetissa (Pekankatu 9). Testaus on ensisijaisesti tarkoitettu homo-, bi ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Pride-tapahtumaa kunnioittaen myös muut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat tervetulleita. Käytössä on pikatesti, josta luotettavan tuloksen saa 60 sekunnissa. Testi on anonyymi ja maksuton.

- Hiv-testiin kannattaa hakeutua, jos sinulla on ollut suojaamatonta seksiä. Suurin riski saada hiv-tartunta miesten välisessä seksissä on suojaamaton anaaliyhdyntä. Suomessa miesten hiv-tartunnoista 2/3 todetaan miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, kerrotaan Hiv-tukikeskuksesta.

Hiv-tukikeskuksesta arvioidaan, että jopa 1000 henkilöä ei tiedä omasta tartunnastaan. Tukikeskuksen mukaan suurin osa tartunnoista tulee henkilöltä, joka ei itsekään tiedä omasta tartunnastaan.

- Nykyisin hiv on krooninen sairaus, johon on olemassa tehokas lääkitys. Hiv-tartunta on yleensä oireeton useita vuosia. Ainoa tapa selvittää onko saanut hiv-tartunnan, on käydä testissä, muistutetaan Hiv-tukikeskuksesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

CHECKPOINT 2.0 palvelun kohderyhmänä on kaikki miehet, joilla on seksiä miesten kanssa. Palvelun tarkoituksena on madaltaa kynnystä ja helpottaa hiv testiin pääsyä. Lisätietoja CHECKPOINT 2.0 -palvelusta, hiv-testauksesta ja miesten välisestä seksistä annetaan osoitteessa miestenkesken.fi.

Arctic Pride järjestetään Rovaniemellä 20. - 22. helmikuuta 2015.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!