KD-valtuutettu pohtii Heinäluoman vaimon kuolemaa "Jumalan kostona"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 17

Kristillisdemokaattien puoluejohto ottaa etäisyyttä jyväskyläläisen kaupunginvaltuutetun Juhani Starczewskin (kd.) kommentteihin, joissa homomyönteisyys yhdistetään puhemies Eero Heinäluoman vaimon kuolemaan.

Starczewski oli nettikirjoittelussaan antanut ymmärtää, että Heinäluoman vaimon sairastuminen ja kuolema saattoivat johtua "Jumalan kostosta". Tämä "kosto" puolestaan johtuisi siitä, että Heinäluoma oli kesällä tukenut arkkipiispa Kari Mäkistä, joka oli julkisesti pahoitellut homoseksuaalisen kohtelua kirkossa ja yhteiskunnassa. Keskisuomalainen julkaisi 15.1.15 valtuutetun uuden haastattelun, jossa tämä ei linjaansa korjaa. Hän on kuitenkin lähettänyt syntyneestä keskustelusta pahoittelut Heinäluomalle.

– Starczewskin kirjoitukset ovat törkeitä ja täysin puolueemme eettisten sääntöjen vastaisia. Käymme tapauksen läpi Starczewskin kanssa, jonka jälkeen päätämme mahdollisista toimenpiteistä, Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoi Keskisuomalaiselle.


Keskisuomalaisen julkaisemassa haastattelussa Juhani Starczewski sanoo, että Raamatun vastainen toiminta ei varmasti ole ollut heille (Mäkiselle ja Heinäluomalle) siunaukseksi. - Kaikella on syy-seuraussuhteensa, ja eihän se siunaus ole, jos puoliso sairastuu ja kuolee.

- En ole lääkäri, eikä minulla ole muutenkaan valtuuksia arvioida, mikä oli puolison terveydentila ennen kuin Heinäluoma antoi MTV:lle myönteisen homolausunnon. Mutta kuten jo aiemmin sanoin, kaikella on syy-seuraussuhteensa ja niin voi olla tässäkin tapauksessa. Kirjoituksessani toin vain esiin sen, mitä Raamattu sanoo homoudesta ja johtajien toiminnasta sekä esikuvana olemisesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Keskisuomalaisen Rai Suihkosen kysymykseen, näkikö kaupunginvaltuutettu oman toimintansa korrektina, hän totesi että "jälkeen päin ajateltuna" ei ollut korrektia yleensä käydä tätä keskustelua juuri tässä yhteydessä. - Toisaalta pidän kuitenkin mielipiteestäni kiinni. Halusin nimittäin kertoa, että tekemisillämme on merkitystä Jumalan edessä. Minua provosoitiin keskustelussa kommentilla: ”Et kai aio vetää tähänkin asiaan taas jotain älyttömiä jumalanrangaistuksia...”. Tämä laukaisi koko keskustelun, joka kannattaa lukea kokonaisuutena KSML:n nettisivulta.

- Uskon, että Jumala noteeraa tekemisemme ja sanomisemme ennemmin tai myöhemmin. Uskovien vastuulla on kertoa tämä heille, jotka eivät sitä ymmärrä tai halua ymmärtää. Kun minä Jeesukseen ja Hänen sanaansa uskovana kerron asian Raamatun näkökulmasta, niin vastuu siirtyy myös toiselle osapuolelle.


Keskisuomalainen on äskettäin nettipalvelujensa uudistuksessa eristänyt nettikeskustelun toimitusksellisesta aineistosta. KSML:n nettikeskustelussa on ollut tyypillisesti kristillis-populistisia puheenvuoroja. Juttuja kommentoiva lukija siirtyy nettikeskusteluun, jonka otsakkeessa ilmoitetaan sen luonne.

Uutinen Keskisuomalaisessa 15.1.15

17 kommenttia

Jaaha, viikon perjantaikevennys. Ja vaihteeksi etuajassa.

Kuulema muutama kristillisten äänestäjä on heittänyt lusikan nurkkaan avioliittolakiäänestyksen jälkeen. Mitäköhän se mahtaa tarkoittaa? Varmaan sitä, että jumala rankaisee krisuja, kun nämä eivät vihaa riittävä paljon muita ihmisiä.
Ääri-kristittyä ei erota ääri-islamistista edes rautakangella, niinhän se on.

Satukirja-raamatussahan homovastaiset jumala ja paavali joutuivat oman toimintansa uhreiksi ja "joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa" -periaatteen seurauksin heistä ei olekaan enään näkynyt eikä kuulunut mitään liki pariin tuhanteen vuoteen, sanomistensa jälkeen :D

Toisaalta kristinuskovaisilla ei muutenkaan ole autuutta luvassa, jos paavalin tuomionjulistuksiin "naisen mieheen vaihtajista" on uskominen. Noissahan paavali jyrkin sanoin tuomitsee ne, jotka ovat vaihtaneet "Äiti"-maan mieheen, mies-jumalaan - Että ihan taivaasta pudokkaita ovat :D

... tai elleivät sitten allah, jahva ja jumala kohtapiakkoin säntää ulos kaapistaan, polymo-rikkoina. Menisi ihan kivasti moskeijakirkonkirjat sekaisin, ainakin noilta kirkon "avohoidokkitapauksilta".

Kommenttia muokattu: 15.01.2015 klo 17:14