Uskonsa vuoksi heteroavioliitossa elävistä homoista kertova tv-ohjelma kuohuttaa USA:ssa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

TLC-kanavalla sunnuntain 11. tammikuuta myöhäisillassa nähtävä televisio-ohjelma My Husband’s Not Gay kertoo sellaisten avioparien elämästä, jossa mies on kiinnostunut miehistä, mutta mies on valinnut avioliiton naisen kanssa siksi, koska heidän uskontonsa mukaan homoseksuaalisuus ei ole sallittua ja ihanteena on naisen ja miehen välinen avioliitto.

Ohjelmassa nähdään Utahin Salt Lake Cityssä elävät mormonistista uskonvakaumusta tunnustavat Jeff ja Tanya, Pret ja Megan, Curtis ja Tera, sekä a 35-vuotias vanhapoika Tom. Pariskuntien osapuolten keskinäistä suhdetta kuvataan enemmän kaveruudeksi kuin rakkaudeksi.


Ohjelma on herättänyt keräämään adressia ohjelman perumiseksi, koska se markkinoi "väärää ja vaarallista ajatusta siitä, että homoseksuaalit voisivat valita ja heidän pitäisi valita heterous ollakseen osa heidän uskonnollista yhteisöään. Adressilla on yli 100 000 allekirjoittajaa.

Vetoomuksen taustalla on Josh Sanders, joka kertoo olevansa kristitty. Hän kertoo, että hän on aiemmin ollut ns. eheytysterapian kohteena. Hän kertoo käynnistäneensä vetoomuksen, koska ohjelmassa esiintyvät miehet kaipaavat myötätuntoa ja hyväksyntää. Hänen mukaansa TLC:n esittämässä ohjelmassa miesten elämää esitetään viihteenä ja samalla lähetetään vaarallista viestiä siitä, että homous olisi asia, jonka voi ja joka pitäisi muuttaa.

- Nuorelle ihmiselle ei koskaan pitäisi etenkään televisiossa sanoa, että omaa itseä pitäisi hävetä, lisää Sanders.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös hlbti-ihmisiä koskevaa medianäkyvyyttä seuraava GLAAD-järjestö on ottanut kantaa sarjaan. GLAAD-järjestön johtaja Sarah Kate Ellis pitää sarjan esittämistä "täysin vastuuttomana".

- Kukaan ei voi vaikuttaa siihen ketä rakastavat, ja etenkin, kenenkään ei pitäisi joutua sellaisen eteen. Tällä ohjelmalla TLC asettaa lukemattomat hlbti-nuoret vaaraan, sanoo Ellis.

TLC-kanavan antaman lausunnon mukaan ohjelmassa esiintyvät henkilöt ovat yksilöitä ja kertovat tekemistään päätöksistä vain omalta kohdaltaan.

Amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Se toimii tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö myös jakaa gaalatapahtumissaan vuosittain palkintoja merkittäville mediavaikuttajille ja erilaisille mediailmiöille ja -töille joissa käsitellään hlbti-ihmisten asioita.

GLAAD: More than 70,000 call on TLC to cancel ´My Husband´s Not Gay´
Huffington Post: Thousands Sign Petition To Cancel TLC´s ´My Husband´s Not Gay´ Over Show´s ´Ex-Gay´ Message

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Ihmettelijä
  • 12.1.2015, 16.04
Mikään lakihan ei kiellä homomiestä menemästä naimisiin naisen kanssa, joten tuo on ihan ok, niinkauan kun vaimot tietävät asiasta. Miksi meille homoille on niin vaikeaa hyväksyä se että osa meistä haluaa elää noin? Kaikilla noilla sarjan miehillä on ollut teoreettinen mahdollisuus valita toisin. Kukaan ei oo pakottanu heitä tohon.
Ja monikohan heistä on oikeasti homomies, vaan sittenkin biseksuaali, ei joku siltä biseksuaali Kinseyn biseksuaaleista laatimalta biseksuaalisuuden toteuttamisasteikolta.

Mahdetaankohan ohjelmassa edes kyetä mainitsemaan biseksuaaleja, jotka siis eivät ole homoja, eivätkä heteroita.


Toki kyseisessä hölynpöly-uskovaisten ohjelmassa voitaisiin hyvin käsitellä sitäkin seksuaalisuutta, että onko se jumala-allah-jahve aseksuaali vai kenties homo tai bisse, kun sillähän ei satukirjojen mukaan ole rakasta vaimoakaan, eikä sen miehestäkään puhuta, ellei se sitten ole bikaapissa tai elleivät jumala ja allah ole sitten miespari? Toki voi olla niinkin että jumala ja allah ovat läheistä sukua kastemadolle, eli lierolle, joka tilaanteen mukaan muuntautuu tarvittavaan rooliin.

Kommenttia muokattu: 12.01.2015 klo 19:13