Saksalaisuimari kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Saksalainen uimari Theresa Michalak kertoi uudenvuodepäivänä Facebookissa elävänsä yhdessä toisen naisen kanssa. Michalak julkaisi Facebookissa kuvan, jossa hän on yhdessä kumppaninsa kanssa Barbadoksella.

Kuvan ohessa julkaisemassaan tekstissä 22-vuotias uimari kirjoittaa, ettei aina vieläkään ole itsestään selvää ja hyväksyttyä rakastua toiseen, varsinkin kun kyse on samasta sukupuolesta. Barbadoksella järjestetyllä harjoitusleirillä kahden naisen välinen suhde ei ole hänen mukaansa miellyttänyt kaikkia.

- Vaikka en olekaan mikään supertähti, moninkertainen olympiavoittaja tai muutakaan sellaista, toivon, että voin olla esimerkkinä joillekin esikuvana. Koskaan ei voi tietää, kehen rakastuu, kirjoittaa Michalak.

- Näillä mietteillä - rakkaat terveiset saarelta minulta ja kumppaniltani.

Alkuperäiseen kaapistatuloviestiin on jätetty puolentoistasataa kommenttia ja siitä on tykätty yli tuhat kertaa. Perjantai-iltana pari kiitti saamistaan viesteistä ja kommenteista Facebookissa. Michalak arvelee tulleensa sekä myönteisten että kielteisten kommenttien myötä vahvemmaksi. Hän myös arvelee voivansa näin auttaa joitakin ihmisiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Michalak on uinnissa moninkertainen Saksan mestari. Hän voitti vuonna 2011 lyhyen radan sekä 100 metrin Euroopan mestaruuden.

Michalak jatkaa tunnettujen urheilijoiden ulostulojen sarjaa. Vuoden 2014 mittaan kaapista tulivat esimerkiksi jalkapalloammattilainen Thomas Hitzlsperger, australialaisuimari Ian Thorpe, uusiseelantilainen soutaja Robbie Manson, kanadalainen ohjaskelkkailija John Fennell, amerikkalaista jalkapalloa pelaava Michael Sam sekä suomalainen olympiatason uimari Ari-Pekka Liukkonen.

Focus.de: Deutsche Schwimm-Meisterin outet sich bei Facebook
Theresa Michalak (Facebook)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!