Ottawan pridejärjestäjät konkurssiin

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto

Epäselvyydet kirjanpidossa ovat johtaneet Ottawa Pride -järjestön suoritustilaan. Vuosikokouksessa joulukuussa katsottiin toiminnan imagon kärsineen niin pahasti, että jatko on hoidettava puhtaalta pöydältä. Kanadalaisessa pride-tapahtumien järjestämismallissa tapahtumajärjestäjien on oltava yritysosapuolina luotettavia.

Vielä marraskuun kokouksessa jäsenistö halusi siirtää päätöstä lisäselvityksiä varten, mutta 17.12.14 päätettiin jättää hakemus. Marraskuussa Capital Pride –nimellä toimineen yhdistyksen velat olivat olleet 89 000 dollaria, mutta uusien selvitysten jälkeen 109 000 dollaria. Ottawan Priden tilanne on ollut epäselvä elokuulta, jolloin media kertoi yhdistyksen tilien johtaneen poliisitutkintaan. Pridella tavaraa toimittaneille jätetyt maksushekit osoittautuivat katteettomiksi ja Priden edustajat olivat peruuttaneet tapaamisia velkojien kanssa. Katteeton shekki on Kanadassa vakava petos.

Kanadan Pride-tapahtumissa liiketoiminnan, sponsoroinnin ja yrityssuhteiden merkitys on keskeinen. Konservatiivihallituksen tultua valtaan liittovaltiotason avustukset Pride-tapahtumille hiipuivat, mutta provinssin ja kaupunkihallintojen taholta avustuksia on saatu.

Toronto Pride joutui liittovaltiotason julkisen vallan suhtautumisen muututtua suuriin vaikeuksiin ja tappioihin, mutta on selvinnyt toimintarakenteen muuttamisella ja kulukurilla. Sittemmin toimintaa Torontossa haittasi myös vanhoillisten valta kunnallispolitiikassa.

Ontariossa ei ole Suomen tyyppistä yhdistyslakia, vaan liiketoimintaa harjoittavat järjestöt ovat käytännössä yrityksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ottawan pride on järjestetty 29 kertaa. Kaupungissa uskotaan uusi järjestö saatavan toimintakuntoon ennen ensi kesää.

Ottawa Citzen-lehden uutinen
DailyXtran uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!