QX Gay Gaala 4. helmikuuta Helsingissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

QX Gay Gaala järjestetään Suomessa toista kertaa keskiviikkona 4. helmikuuta 2015, paikkana on Savoy-teatteri Helsingin keskustassa. Tapahtuman juontaa Maria Sid.

- Juuri tänä vuonna Gaala tuntuu erityisen juhlavalta. Tulossa on suuri juhla tasa-arvoisuuden ja arvostuksen puolesta, sanoo Sid.

QX Gay Gaala juhlistaa suomalaista sateenkaarikulttuuria, henkilöitä, esikuvia ja tahoja, jotka ovat vuonna 2014 puheillaan tai teoillaan auttaneet tekemään Suomesta meille kaikille parempaa paikkaa asua ja elää. Tai vain viihdyttäneet meitä ja laulaen ottaneet paikkansa sydämessämme. Tai luoneet meille paikan juhlia työpäivän jälkeen.

- Vuoden homo -palkinto on palkinnoistamme tärkein, ja siihen liittyy paljon tunteita ja vahvoja mielipiteitä yhteisömme sisällä, kertoo Gaalan tuottaja Sami Montell.

Ehdokkaat vuonna 2015

Vuoden homo, bi tai trans -sarjassa kilpailevat kansanedustajat Jani Toivola ja Oras Tynkkynen, uimari Ari-Pekka Liukkonen, radiojuontaja Laura Haimila sekä "Tämän kylän homopoika" -bloggaajana tunnettu Eino Nurmisto.

Vuoden dragiksi on ehdolla Putous-viihdeohjelmassa esiintynyt Antti Holma, jonka suosittu sketsihahmo Kissi Vähä-Hiilari sijoittui syksyn 2014 Putouksessa lopulta toiseksi. Sarjan muut ehdokkaat ovat Jukka Kuronen, Ville Kekäläinen (Linnea von Kattendam), Marko Vainio (Divet), Jyrki Karttunen (Jeminana monta elämää) ja Petri Svahn (Kalkkuna).

Holma kilpailee myös vuoden kotimaisen romaanin sarjassa teoksellaan Järjestäjä. Sarjassa ovat ehdolla myös myös Elias Koskimiehen Ihmepoika ja Tommi Kinnusen Neljäntienristeys.

Vuoden kotimainen artisti -sarjassa ovat ehdolla Jari Sillanpää, Kaija Koo, Janna, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta ja Haloo Helsinki.

Vuoden TV-tähti -sarjassa ovat ehdolla Iina Kuustonen, Cristal Snow, Salatut elämät -TV-sarjan kolmikko Ronny Roslöf, Petteri Paavola ja Pete Lattu, Krista Kosonen, Pete Parkkonen ja Krista Siegfrids.

Vuoden show, näytelmä, konsertti -sarjassa ovat ehdolla Helsingin Gay Teatterin Jeffrey, Tampereen työväenteatterin Kaikki on kohta hyvin (Gardell), Svenska teaternin Mamma Mia!, Teatteri Kantanäyn Ja Jumala loi homon, Vain Elämää 3 -konsertti sekä Kaija Koo Hartwall Areenalla.

Vuoden homoklubiksi ovat ehdolla dtm, Hercules, Stroke, Leimarit, Mixei ja Hesetan Naistenbileet - ja vuoden homobaariksi puolestaan Bear Park Cafe / Bar Kulma, Cafe Cavalier, Mann's Street, Suxes, Yöhuikka, Freedom ja Hugo's Room.

Vuoden heteroksi on ehdolla perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen, joka ainoana puolueestaan äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Myös Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen ja laulaja Krista Siegfrids ovat ehdolla.

Vuoden Keep Up The Good Work -sarjassa ehdolla ovat Tahdon2013, Varusmiesliitto, Veikkausliiga, Itella, Turku Priden työryhmä ja Papit tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Kaikki ehdokkaat on kutsuttu Gaalaan kunniavieraina, lisäksi kutsuttuna on julkisuudesta tuttuja kotimaisia henkilöitä, jotka ovat kukin eri tavoin olleet merkityksellisiä kuluvana vuonna tai jo pidempään. Tulevan Gaalan kerrotaan olevan edellsitä uskollisempi ruotsalaisen Gaalan konseptille.

- En malta odottaa QX Gay Gaala -iltaa, toteaa Elias Koskimies, joka voitti kaikkiaan kaksi palkintoa Gaalassa 2014, Vuoden elokuva ja Vuoden homo -palkinnot.

QX Gay Gaalan tuottaa ruotsalainen QX Förlag Ab, joka on järjestänyt QX Gay Gaalan Ruotsissa jo 16 vuoden ajan. Tapahtumasta on tullut yksi kuningaskunnan suosituimmista gaalatapahtumista. Vuoden homo -palkinnon jakoi 2013 kruununprinsessa Viktoria ja 2014 Pussy Riot.

QX Gay Gaalan yleisöäänestys
Uimari Ari-Pekka Liukkonen ´Vuoden homo´

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta