Kristillisdemokraattien puoluesihteeri esittää "Tahdon kovempaa" -kansalaisaloitetta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 12

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä esittää "avioliiton palauttamiseen" tähtäävää kansalaisaloitetta Uuden Suomen blogissaan.

Maanselkä toivoo uuden kansalaisaloitteen alullepanoa heti, kun tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä koskevat pykälät on joulukuussa hyväksytty osaksi lainsäädäntöä. Maanselkä vaatii, että sen käsittelyn tulee olla "tasa-arvoista nyt nähdyn kanssa".

- Mielestäni arvokkaampi tapa estää lakimuutos on tehdä uusi kansalaisaloite. Tahdon- kansalaisaloite voidaan kumota hallituksesta riippumatta toisella Tahdon kovempaa - kansalaisaloitteella, koska lainsäädäntöä voidaan muuttaa hallituksesta riippumatta eduskunnassa, kirjoittaa Maanselkä.

- Eduskunnan kokoonpanon muuttuessa vaalien jälkeen ei ole lainkaan varmaan miten uudelle aloitteen kävisi eduskunnassa. Jos kansa tahtoo niin aloite voidaan perua hyvissä ajoin ennen vuotta 2017, päättää Maanselkä kirjoituksensa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi pian eduskunnan hyväksyttyä tasa-arvoisen avioliittolain, että eduskunnan hyväksymä avioliittolain muutos on mahdollista kumota, jos seuraavasta eduskunnasta ja hallituksesta löytyy siihen riittävästi tahtoa. Puolueiden kannatuskyselyiden perusteella tulevien vaalien voittajaksi ennakoidun Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on jo ilmaissut kunnioittavansa eduskunnassa nyt tehtyä päätöstä.

Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain perjantaina äänin 105-92. Aloite siirtyy seuraavaksi suureen valiokuntaan, ja toista käsittelyä suuressa salissa odotetaan vielä ennen joulua.

Uusi Suomi: Kristillisdemokraattien vastaisku julki: ´Tahdon kovempaa´
Asmo Maanselän blogi Uudessa Suomessa: Kansalaisaloite avioliiton palauttamisesta
Räsänen panee toivonsa seuraaviin vaaleihin ja hallitukseen - ´Voidaan kumota´

12 kommenttia

Eikös perusoikeuksien vastaiset kansalaisaloitteet voida jättää käsittelemättä?
Kyllä minun mielestäni aloitteet on lähtökohtaisesti käsiteltävä. Aloitteesta on sitten kiinni sen menestyminen.

Argumentit tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön puolesta ovat vahvemmat kuin sitä vastaan.