Räsänen panee toivonsa seuraaviin vaaleihin ja hallitukseen - "Voidaan kumota"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 22

Päivi Räsänen pitää vireillä avioliittolain muutoksen mitätöintiä. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja sisäministeri sanoo, että eduskunnan hyväksymä avioliittolain muutos on mahdollista kumota, jos seuraavasta eduskunnasta ja hallituksesta löytyy siihen riittävästi tahtoa.

Räsänen on paheksunut kokoomuksen puheenjohtajan pääministeri Alexander Stubbin julkista vetoomusta tasa-arvoista avioliittolakia ajaneen kansalaisaloitteen hyväksymisen puolesta. KD:n puoluevaltuuskunnassa Vantaalla puhuneen Räsäsen mielestä Stubb "ei pääministerinä esiintyessään edistänyt hallituksen yhtenäisyyttä".

Räsänen toisti, että avioliittolain muutoksen astuminen voimaan merkitsisi avioliittokäsityksen jakaantumista.

- Vakaumuksellisesti kristillinen ja juridinen avioliittokäsitys irtautuvat toisistaan, sillä suurelle osalle suomalaisista avioliitto merkitsee edelleen miehen ja naisen välistä liittoa, olipa laki millainen tahansa, Räsänen sanoi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puoluevaltuuston jäsenten puheenvuoroissa pohdittiin, lähteekö eduskunnan päätöksen takia Suomelta Jumalan siunaus, jolloin edes Nato-jäsenyys ei auta.

STT:n uutinen Keskisuomalaisessa

22 kommenttia

Räsänen ei ilmeisesti tiennyt, että kokoomuksen puoluekokous on hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain ajamisen, joten Stubb toimi kuten pitikin.
---
Maamme kristillisen populistipuolueen puhuva pää on ollut taas äänessä. En kuunnellut, koska ei kiinnosta:

http://timosoini.fi/2014/11/kristinuskossa-on-totuus/
Seuraavaa hallitusta on mahdoton saada kokoon ilman vähintään yhtä tasa-arvoista avioliittolakia kannattavaa puoluetta. Keskustasta, Kokoomuksesta ja SDP:stä on kaikista kuulunut, että istuvan eduskunnan päätökset sitovat myös seuraavaa hallitusta.

http://yle.fi/uutiset/sipila_nieli_tappionsa_tama_on_eduskunnan_tahto/7659533
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112418863544_uu.shtml
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/stubb-aanestystulos-selkea-viesti-seuraavalle-hallitukselle/4564796

Hyvällä tuurilla, mikäli Persut ja KD tekevät asiasta itselleen kynnyskysymyksen, sulkevat ne itsensä kokonaan hallituksen ulkopuolelle.