Odessa: Uusnatsit hyökkäsivät Drag Queen -juhliin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Sunnuntain vastaisena yönä ennen kello kahta n. 20 naamioitunutta uusnatsia hyökkäsi ukrainalaisessa satamakaupungissa, Odessassa, drag queen -juhliin. Juhlat olivat menossa Domino-klubilla. Poliisi ei puuttunut asioiden kulkuun. Uusnatsit kuuluivat "Occupy Pedophilia" -liikkeeseen.

Välikohtaus kesti lähes tunnin. Hyökkääjillä oli aseina mm. mailoja. Rähinää oli pääasiassa turvamiehiä vastaan.

Hyökkääjät sanoivat kuuluvansa ryhmään, joka toimii venäläisen uusnatsin Maxim Martsinkevisin esimerkkiä seuraten. Näitä Occupy Pedophilia -ryhmiä on mm. eri puolilla Venäjää. Nämä ryhmät houkuttelevat pahaa aavistamattomia homoja ansaan ja pahoinpitelevät homouhrejaan. Tilanteet kuvataan videolle ja levitetään netissä. Ukrainalainen ryhmä esittelee netissä, miten he ovat napanneet homoja ja huumediilereitä.

Martsinkevis vieraili Ukrainassa runsas vuosi sitten ja perusti ukrainalaisen Occupy Pedophilia -ryhmän. Jo vuosi sitten tuore ryhmä hyökkäsi samanlaiseen drag queen -iltaan kuin nyt sunnuntaina. Silloin poliisi puuttui asioiden kulkuun ja uusnatsit häipyivät.

Ukrainasta on viime kuukausina tullut useita uutisia väkivaltaisuuksista homoja vastaan. Homovihamielistä ilmapiiriä käytettiin EU:ta vastaan, kun Ukraina neuvotteli EU:n kanssa mahdollisesta lähentymisestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Presidentti Porosenkon puolue kertoi viime viikolla, että se haluaa lisätä hlbti-ihmisten turvallisuutta ja asetttaa lainsäädännössä hlbti-ihmisten syrjintä rangaistavaksi. Yksikään muu puolue ei ole ilmoittanut halukkuuttaan homoja suojaavien lakien säätämiseen.

(lähde:queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!