Gayteatterin "Jeffrey" ensi-illassa torstaina

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Helsingin Gay-teatterin syksyn 2014 näytelmä on Paul Rudnickin näytelmä Jeffrey. Ensi-ilta ja Suomen kantaesitys on 6. marraskuuta. Näytelmän on HGT:lle suomentanut Ari Murto ja sen ohjaa Cris af Enehielm.

Näytelmä kertoo New Yorkissa elävästä työttämästä näyttelijästä, Jeffreystä. Hän työskentelee monen muun kaltaisensa tavoin tarjoilijana. 1990-luvun alussa seksiä rakastava Jeffrey joutuu monen muun tapaan muuttamaan aiemmin vapaata suhtautumistaan suhtautumistaan seksiin AIDSin vuoksi. Jeffrey päättääkin kieltäytyä lihan iloista kokonaan. Mutta kuinka välttää seksi suurkaupungissa, ja mitä sen tilalle? Onnistuuko selibaatti kun unelmien mies odottaakin kulman takana kuntosalilla? Ja hän on HIV-positiivinen. Kannattaako rakastua, jos se tietää menettämisen tuskaa tulevaisuudessa?

- Vaikka homomaailmassa asiat ovat menneet eteenpäin ja ympäröivä yhteiskuntakin meidät pitkälti hyväksyy, eivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmissuhteet kohtaa samanlaista kulttuurista ja perinteiden tarjoamaa tukea kuin heterosuhteet. Homoyhteisön jäsenet tunnistavat näytelmän yhä ajankohtaisen hersyvän, ajoittain jopa groteskin huumorin yhtenä keskeisenä selviytymiskeinona elämän julmien tosiasioiden edessä, kerrotaan HGT:n tiedotteessa.

Marraskuussa näytelmällä on kaikkiaan 15 esitystä Valtimonteatterissa Helsingissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.

HGT:n syksyn näytelmä: Jeffrey
KimmoLiisan aiheena HGT:n uusi näytelmä, Jeffrey
www.gayteatteri.info

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!