Päivi Räsänen oikoo: KD ei lähdössä hallituksesta, vaikka eduskunta hyväksyisikin tasa-arvoisen avioliittolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Sisäministeri ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on tarkentanut Turun Sanomissa julkaistua haastatteluaan. Räsänen kirjoittaa, että hänen avioliittoa käsittelevä kommenttinsa liittyy ainoastaan hallituksen mahdollisiin esityksiin, ja että haastattelussa häntä oli tulkittu väärin.

- Turun sanomien tämän päivän haastattelussa oli yhdistetty hallitusyhteistyötä koskeva kysymys virheellisesti kansalaisaloitteen käsittelyyn eduskunnassa, kirjoittaa Räsänen blogissaan sunnuntaina.

Haastattelun perusteella RKP:n puheenjohtaja Haglund hämmästeli sitä, että KD olisi valmis kyseenalaistamaan hallituksen toimintakykyä sen takia, että periaatteesta vastustetaan kansalaisten tekemää aloitetta.

- Kataisen hallitusohjelmaneuvotteluissa sovittiin, että hallitus ei tuo esitystä, jolla avioliittolain perusteet muutettaisiin. Tästä edelleen pidämme kiinni ja luonnollisesti luotamme, että myös muut hallituskumppanit pysyvät sopimuksessamme. Emme ole siis hallituksessa, joka tekisi lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliitosta. Tämä periaate koskee koko hallituksen toimintakautta, tulipa kansalaisaloitteiden tai eduskunnan kautta millaisia tahansa vaatimuksia, kirjoittaa Räsänen.

Räsäsen mukaan haastattelussa ei ollut puhetta kansalaisaloitteen käsittelystä eduskunnassa, mutta KD:n eduskuntaryhmä tekee kuitenkin työtä sen eteen, ettei yhdenvertainen avioliittolaki toteutuisi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan, kirjoittaa Räsänen.

Päivi Räsäsen blogi: Avioliittolaki on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä
Räsänen käyttää hallituksen horjuvuutta avioliittolakia vastaan

3 kommenttia

"Avioliittolain tulevaisuus on nyt eduskunnan, ei hallituksen käsissä. Eduskunnan ratkaisujen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan."

Räsänen ei nähdäkseni lupaa, että kd jää hallitukseen, jos eduskunta hyväksyy tasa-arvoisen avioliittolain.
Hyvin se Räsänen rakentaa tahtomattaan tilannetta sellaiseksi, että tasa-arvoisen avioliittolain läpimenolle on isot paineet eduskunnassa, ellei asiasta haluta tehdä entistä massiivisempaa kansan Tahdon-ilmausta vaaleihin.